Зброя нового покоління: США випробували високоенергетичний лазер, збивши ним крилату ракету

141116-N-PO203-042 ARABIAN GULF (Nov. 16, 2014) The Afloat Forward Staging Base (Interim) USS Ponce (ASB(I) 15) conducts an operational demonstration of the Office of Naval Research (ONR)-sponsored Laser Weapon System (LaWS) while deployed to the Arabian Gulf. (U.S. Navy photo by John F. Williams/Released)
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наземна лазерна система виробництва Lockheed Martin прицілилася на ракету, яка пролітала поруч, та знешкодила її.

У США провели історичне випробування лазерної зброї. Електричний високоенергетичний лазер збив крилату ракету, яка знаходилася у повітрі.

Наземна лазерна система виробництва Lockheed Martin прицілилася на ракету, яка пролітала поруч, випустивши промінь енергії, невидимий неозброєним оком. На дроні спалахнуло полум’я, з його двигуна пішов дим. Це свідчить про те, що зброя змогла вразити ціль в небі.

Лазер може протистояти безпілотним літальним системам і швидкохідним кораблям за допомогою високої потужності, а також використовувати свій телескоп з високою роздільною здатністю для відстеження повітряних загроз, що наближаються.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Начальник відділу досліджень військово-морських сил контрадмірал Лорін Селбі заявив:

Інноваційні лазерні системи, такі як LLD, мають потенціал, щоб змінити майбутнє військово-морських бойових дій. Вони надають флоту трансформаційні можливості, протидіють різноманітним загрозам і забезпечують точні бойові дії, щоб доповнити існуючі оборонні системи

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.