Головна Новини України та Світу Samsung готує революційний процесор, але може отримати проблеми

Samsung готує революційний процесор, але може отримати проблеми

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung має намір представити новий революційний метод виробництва процесорів. Він матиме кругову схему. Вона буде більш відома як GAA. Це буде справді революційна розробка, яка дуже суттєво перевершить усе, що ми маємо. Але робота над новим продуктом принесе компанії багато проблем першому етапі. Давайте розберемося, чи може новий революційний процесор стати проблемою для його творця і в чому взагалі принцип роботи цього небаченого дива технологій, яке чекає на нас.

Новий процесор Samsung

Як ви вже, напевно, здогадалися, головною проблемою нового процесора будуть низькі показники виходу. Тобто їх не вдасться зробити багато. Це може ще більше сприяти нестачі мікросхем, з якою світ стикається протягом останніх кількох років.

Про це йдеться у звіті Korea Business Post (через SamMobile ). Samsung Electronics – підрозділ Samsung з виробництва електроніки, який є окремим від мобільного підрозділу, що виробляє телефони Galaxy, – зазвичай, має контракти з такими компаніями, як Qualcomm. Окрім цього вона має власну лінійку процесорів Exynos. Samsung Electronics, ймовірно, вироблятиме процесори Snapdragon і Exynos наступного покоління на основі нового 3-нм техпроцесу GAA, якщо зможе збільшити їхню виробничу кількість.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що таке GAA

Процесори поточного покоління побудовані на технології finFET , у якій використовуються електронні зв’язки на трьох із чотирьох сторін крихітного каналу всередині процесора. GAA змінює це, закриваючbи всі чотири сторони. Звучить трохи незрозуміло, але куди цікавіше те, що на виході ми отримуємо можливість збільшити щільність процесора в 1,35 рази.

GAA – це колись так.

Якщо і так складно для сприйняття, то стверджується, що це призведе до підвищення продуктивності на 35% при рівні потужності. Отже, дозволяє процесору споживати на 50% менше енергії , ніж у попередньому поколінні. Тобто, вибравши певний баланс, ми отримаємо швидші і менш вимогливі до батареї пристрої.

Процесори Samsung проти Qualcomm

Всі найкращі телефони Android на даний момент оснащені процесорами Qualcomm Snapdragon, і це може означати, що процесори Samsung Exynos знову поступляться місцем американському аналогу наступного покоління. Як кажуть, він буде побудований на тій самій 3-нм технології. Цей процесор, швидше за все, називатиметься Snapdragon 8 Gen 2 . Саме така назва була б найбільш логічною після виходу минулого року Snapdragon 8 Gen 1. На ньому працюють американські версії лінійки Galaxy S22 та деякі інші смартфони у повному складі.

Раніше ми бачили, як Samsung Electronics час від часу виникали проблеми з виробництвом процесорів. Вони були різного роду. Зокрема, іноді вони стосувалися продуктивності, іноді вартості, а іноді й того, й іншого.

Хто робитиме найкращі процесори

Якщо Samsung не зможе зробити нормальний 3-нм процесор до майбутнього переходу на чіпи наступного покоління, цілком імовірно, що історія може повторитись. В цьому випадку компанія втратить великого клієнта, а чіпсети для Qualcomm будуть робити на заводах TSMC.

Але це не найкращий варіант як для Qualcomm, так і для всіх нас. Недоліком цього вибору є те, що TSMC, як і раніше, використовує finFET для свого 3-нм процесу, а це означає, що процесори Samsung Electronics , побудовані на основі GAA, можуть бути значно швидшими за аналоги наступного року. Головне, все зробити вірно.

Можна навіть сказати, що якщо ці переваги втіляться в життя, багато користувачів будуть готові переплатити за такий пристрій. Наприклад, я готовий отримати кілька додаткових годин роботи, смартфона за тієї ж його продуктивності, доплативши за це 5-10% вартості пристрою. Ну, а якщо різниця буде вищою, відразу треба дивитися, наскільки хорошим буде смартфон в цілому. А що ви думаєте з цього приводу? Готові переплатити за автономність та/або продуктивність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: