Новини України та Світу

Федоров розповів про нові санкції технологічних компаній проти Росії

Share

Федоров розповів про нові санкції технологічних компаній проти Росії 15.04.2022, 21:56 Укрінформ Віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив про нові санкції проти російської федерації від технологічних компаній.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Телеграмі.

“Санкції технологічних компаній відкинуть росію на 30 років тому в розвитку (за що ми їм і вдячні). Цифрова блокада Росії триває”, – написав Федоров.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Він зазначив, що компанія CD Projekt Red зупиняє співпрацю з російськими та білоруськими компаніями. Раніше польська студія припинила продаж своїх ігор на території двох країн.

Також компанія Kurokesu UAB з Литви прийняла рішення припинити постачання всієї продукції до Росії та Білорусі. Kurokesu розробляє камери наукового рівня та промислові камери для дронів, роботів, програм машинного зору або звичайного споживчого використання.

Литовська компанія Hostinger International Ltd призупинила всі продовження акаунтів та покупки з підключенням до Росії та Білорусі, а також припинено обробку валюти та платежів у рублях. Hostinger – постачальник веб-хостингу та реєстратор доменів в Інтернеті.

Компанія Konica Minolta Holdings Inc призупинила внутрішні операції між європейською штаб-квартирою та російським підрозділом. Konica Minolta – один із провідних світових виробників фотокопірів, факсових апаратів, лазерних принтерів, медичного фотообладнання, оптичних компонентів та вимірювального обладнання.

Німецька компанія з розробки програмного забезпечення з відкритим вихідним кодом SUSE Software Solutions Germany GmbH призупинила всі прямі продажі в Росію. Компанія розробляє та продає продукти Linux бізнес-клієнтам.

24 лютого президент Росії путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну, російські війська обстрілюють і руйнують ключові об’єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

З перших днів вторгнення Росії в Україну США союзники та партнери запровадили жорсткі для російської економіки пакети санкцій, а також експортні обмеження. Багато компаній оголосили про припинення роботи в Росії і вихід з проектів з російськими партнерами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Анонсовано геймерський смартфон Infinix GT 20 Pro з кібердизайном

    Ігровий телефон Infinix GT 20 Pro офіційно представлений у Саудівській Аравії. Наступник торішнього GT 10…

    29.04.2024

    Microsoft представила невелику модель ШІ, але потужну як ChatGPT і здатну працювати на телефонах

    Інструменти штучного інтелекту, такі як Microsoft Copilot, OpenAI ChatGPT або Google Gemini, та моделі, що…

    28.04.2024

    Що робити, якщо телефон не вмикається

    Деколи дуже часто телефон може давати збої і він перестає вмикатися. Що це може бути?…

    28.04.2024

    Інсайдер розкрив новий колір Nothing Phone (2a)

    Компанія Nothing оголосила про свої плани випустити нову версію Nothing Phone (2a) в Індії 29…

    28.04.2024

    Apple назвала найшкідливішу звичку користувачів iPhone

    Компанія Apple оновила свій сайт підтримки для iPhone та додала інформацію про правильне використання диспетчера…

    28.04.2024

    Xiaomi випустила розумну напувалку для вихованців

    Китайський технологічний гігант Xiaomi представив бездротовий інтелектуальний диспенсер води для домашніх тварин Mijia Smart Pet…

    28.04.2024