Федоров розповів про нові санкції технологічних компаній проти Росії

Федоров розповів про нові санкції технологічних компаній проти Росії 15.04.2022, 21:56 Укрінформ Віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив про нові санкції проти російської федерації від технологічних компаній.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Телеграмі.

“Санкції технологічних компаній відкинуть росію на 30 років тому в розвитку (за що ми їм і вдячні). Цифрова блокада Росії триває”, – написав Федоров.

Він зазначив, що компанія CD Projekt Red зупиняє співпрацю з російськими та білоруськими компаніями. Раніше польська студія припинила продаж своїх ігор на території двох країн.

Також компанія Kurokesu UAB з Литви прийняла рішення припинити постачання всієї продукції до Росії та Білорусі. Kurokesu розробляє камери наукового рівня та промислові камери для дронів, роботів, програм машинного зору або звичайного споживчого використання.

Литовська компанія Hostinger International Ltd призупинила всі продовження акаунтів та покупки з підключенням до Росії та Білорусі, а також припинено обробку валюти та платежів у рублях. Hostinger – постачальник веб-хостингу та реєстратор доменів в Інтернеті.

Компанія Konica Minolta Holdings Inc призупинила внутрішні операції між європейською штаб-квартирою та російським підрозділом. Konica Minolta – один із провідних світових виробників фотокопірів, факсових апаратів, лазерних принтерів, медичного фотообладнання, оптичних компонентів та вимірювального обладнання.

Німецька компанія з розробки програмного забезпечення з відкритим вихідним кодом SUSE Software Solutions Germany GmbH призупинила всі прямі продажі в Росію. Компанія розробляє та продає продукти Linux бізнес-клієнтам.

24 лютого президент Росії путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну, російські війська обстрілюють і руйнують ключові об’єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

З перших днів вторгнення Росії в Україну США союзники та партнери запровадили жорсткі для російської економіки пакети санкцій, а також експортні обмеження. Багато компаній оголосили про припинення роботи в Росії і вихід з проектів з російськими партнерами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.