Новини України та Світу

Експерти пояснили, які завдання можна вирішити за допомогою VPN

Share

Останнім часом VPN-сервіси набули досить широкого поширення. У цьому немає нічого дивного, оскільки вони дозволяють вирішувати багато різних завдань. Відразу варто зазначити, що розглядати VPN як панацею не слід. Захистити від усього світу він не може. Разом з тим в умілих руках VPN перетворюється на досить ефективний інструмент.

Цензура

У багатьох країнах світу використання VPN заборонено на законодавчому рівні. Це зроблено для того, щоб громадяни не мали змоги обминати встановлені владою цензурні заборони. Наприклад, мешканцям КНР заборонено користуватися Facebook. VPN-сервіси дозволяють легко оминути блокування соцмережі. Влада Піднебесної намагається з цим усіляко боротися.

Обхід спостереження

VPN-сервіс можна використовувати для уникнення спостереження. Справа в тому, що він приховує справжній IP. Слід пам’ятати, що під час використання для виходу в мережу браузера VPN не допоможе. За бажанням користувача можуть відстежити через веб-браузер. У зв’язку з цим, на додаток до VPN, рекомендується активувати режим захищеного перегляду.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Торренти

VPN-сервіси дозволяють відвідувати торрент-сайти, що охороняються авторським правом. Завантаження файлів з веб-ресурсів на кшталт The Pirate Bay загрожує судовим розглядом або штрафними санкціями. Наприклад, у США та Євросоюзі у користувачів Bittorrent користувачів можуть виникнути проблеми юридичного спрямування.

Стрімінгові послуги

На веб-ресурсах, таких як Amazon Prime Video, Hulu і Netflix, можуть діяти обмеження на перегляд контенту. Наприклад, американським користувачам Netflix не доступні європейська та азіатська бібліотеки. Використання VPN дозволяє отримати доступ до всього без винятку контенту.

Публічні хот-споти

Експерти рекомендують користуватися громадськими Wi-Fi мережами якомога рідше. А якщо ні, то можна допустити витік особистих даних. Щоб захистити себе від протиправних дій зловмисників, можна використати VPN-сервіс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: VPN
  • Останні записи

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024

    JBL представила колонки у ретродизайні

    Компанія JBL представила в Індії лінійку нових портативних стовпчиків, дизайн яких виконали в ретростилі. Моделі…

    03.05.2024