Експерти пояснили, які завдання можна вирішити за допомогою VPN

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останнім часом VPN-сервіси набули досить широкого поширення. У цьому немає нічого дивного, оскільки вони дозволяють вирішувати багато різних завдань. Відразу варто зазначити, що розглядати VPN як панацею не слід. Захистити від усього світу він не може. Разом з тим в умілих руках VPN перетворюється на досить ефективний інструмент.

Цензура

У багатьох країнах світу використання VPN заборонено на законодавчому рівні. Це зроблено для того, щоб громадяни не мали змоги обминати встановлені владою цензурні заборони. Наприклад, мешканцям КНР заборонено користуватися Facebook. VPN-сервіси дозволяють легко оминути блокування соцмережі. Влада Піднебесної намагається з цим усіляко боротися.

Обхід спостереження

VPN-сервіс можна використовувати для уникнення спостереження. Справа в тому, що він приховує справжній IP. Слід пам’ятати, що під час використання для виходу в мережу браузера VPN не допоможе. За бажанням користувача можуть відстежити через веб-браузер. У зв’язку з цим, на додаток до VPN, рекомендується активувати режим захищеного перегляду.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Торренти

VPN-сервіси дозволяють відвідувати торрент-сайти, що охороняються авторським правом. Завантаження файлів з веб-ресурсів на кшталт The Pirate Bay загрожує судовим розглядом або штрафними санкціями. Наприклад, у США та Євросоюзі у користувачів Bittorrent користувачів можуть виникнути проблеми юридичного спрямування.

Стрімінгові послуги

На веб-ресурсах, таких як Amazon Prime Video, Hulu і Netflix, можуть діяти обмеження на перегляд контенту. Наприклад, американським користувачам Netflix не доступні європейська та азіатська бібліотеки. Використання VPN дозволяє отримати доступ до всього без винятку контенту.

Публічні хот-споти

Експерти рекомендують користуватися громадськими Wi-Fi мережами якомога рідше. А якщо ні, то можна допустити витік особистих даних. Щоб захистити себе від протиправних дій зловмисників, можна використати VPN-сервіс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.