З 1 травня. Google оголосила про блокування мільйонів додатків для Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На початку цього року набули чинності нові правила розміщення додатків у магазині Google Play, згідно з якими всі програми, доступні користувачам для завантаження через цей маркетплейс, обов’язково повинні містити в собі тільки такі API, які не застаріли більш ніж на два роки. Простіше кажучи, якщо якийсь інтерфейс виводу програми (API) не оновлювався більше двох років і визнаний застарілим, використовувати таке програмне забезпечення не можна. Це питання не лише безпеки, а ще й швидкості роботи. У такому разі розробник програми або гри зобов’язаний здійснити заміну API на більш сучасні, які досі актуальні та підтримуються їх творцями.

Використання застарілих технологій у програмах створює ризик витоку особистих даних користувачів і може призвести до некоректної роботи програмного забезпечення на мобільних пристроях, якщо такі працюють під керуванням сучасних операційних систем. Також потрібно враховувати, що в нових версіях Android компанія Google відмовляється від підтримки застарілих інтерфейсом виведення додатків, у зв’язку з чим на таких можуть не працювати ті чи інші програми, якщо вони давно не оновлювалися, або якщо їх творці використовували занадто старе програмне забезпечення. Саме тому вже з 1 травня 2022 року з результатів пошуку Play Маркет будуть видалені всі програми та ігри, якщо вони використовують застарілі більш ніж на два роки версії API. Це вимушений захід.

У зв’язку з цим “пошуковий гігант” рекомендує розробникам перейти на нове сучасне програмне забезпечення, оновивши свої програми. В іншому випадку їх додатки виявляться недоступними для завантаження з магазину Google Play, в тому числі для оновлення користувачам. Якщо в термін з 1 травня до 1 листопада 2022 року розробники не переведуть свої програми на нові API, їх програмне забезпечення повністю видалять з магазину додатків, включаючи всі відгуки користувачів та інші потенційно цінні дані. Простіше кажучи, вже зовсім скоро американська корпорація проведе масштабне чищення, щоб гарантувати стабільну роботу всіх програм на свіжих та найактуальніших версіях Android.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.