Спілкуватись у WhatsApp можна буде не додаючи номер у контакти

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користуєтеся WhatsApp? Якщо так, то погодьтеся, що при всій його простоті, доступності та поширеності, він має кілька істотних мінусів. Я зараз говорю навіть не про відсутність нормальної можливості одночасно працювати на кількох пристроях, яка тестується вже кілька місяців, а про іншу важливу проблему. Згадайте, як вам давали номер телефону і ви хотіли йому написати, але не могли цього зробити, поки не вносили номер у свою телефонну книгу. Лише після цього можна було створити з ним чат. Це дуже незручно і однозначно треба щось із цим робити. І ось, зважаючи на все, зробили.

Мінуси WhatsApp

WhatsApp – улюблена програма для спілкування безлічі людей по всьому світу, що надає безліч функцій поряд зі стандартними текстовими чатами. Але саме описаний недолік заважає, якщо можна сказати, легкому старту у спілкуванні. Занадто багато процедур треба пройти, щоб почати листування. Особливо гостро питання постає, коли треба написати буквально 1-2 повідомлення, а після цього телефонна книга роками зберігає нікому не потрібні номери телефонів, які відволікають, коли треба знайти щось потрібне.

Нова функція WhatsApp

На щастя, відоме джерело нових функцій WhatsApp — WABetaInfo — повідомило, що ситуація може змінитися. Щоб дійти такого висновку, він уважно вивчив версію 2.22.8.11 бета-програми для Android і виявив, що компанія працює над своєрідним вирішенням цієї проблеми. Зокрема, натискання на незбережений номер телефону в міхурі чату тепер відкриває меню в програмі, яке дозволяє вам розпочати діалог з людиною, навіть якщо її немає у списку контактів .

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Меню в програмі також дозволяє вам дзвонити на новий для вас номер без необхідності збереження його в контактах. А як додаток, якщо номер вам все ж таки потрібен, його можна буде зберегти в телефонну книгу смартфона.

Кому доступне оновлення WhatsApp

Поки функція не доступна для всіх, але є частиною бета-версії , якою користуються багато розробників та деякі звичайні користувачі. Вони підтверджують, що бачили таке рішення всередині програми, і воно справді працює. Але поки що рано говорити про те, що незабаром функція з’явиться для всіх. Втім, якщо функція тестується, не слід сумніватися, що вона з’явиться в рамках звичайної версії для всіх користувачів.

Коли це стане реальністю для будь-якого користувача, то вплине на месенджер і зробить його більш зручним . Наприклад, напевно, ви не раз бачили в магазині або на АЗС оголошення, що ”якщо перед вами більше XX людей” — пишіть у WhatsApp на такий номер телефону. Сумнівно заради одного повідомлення додавати його до контактів.

Чи можна писати та дзвонити по WhatsApp на будь-який номер

З іншого боку, поки що немає інформації про те, що можна буде писати або дзвонити через WhatsApp на будь-який номер. Поки що ми бачимо лише підтвердження того, що його можна взяти з листування, а натискання на нього відкриє нове меню. Але сподіватимемося, що функція опрацьовується більш детально, і ми зможемо дзвонити та писати на будь-які нові номери .

У будь-якому випадку це серйозна зміна в порівнянні з тим, що ми маємо зараз. У поточній версії програми натискання на незбережений номер у гілці чату відкриває штатну для телефону програму-дзвонилку.

WhatsApp останнім часом показує, що месенджер готовий до змін. Він постійно запроваджує нові функції, але ще більше їх тестує. На відміну від Telegram, багато функцій надто довго знаходяться на стадії тестування.

До функцій, які ми чекаємо, але які поки що так і не стали реальністю, можна віднести можливість використання на кількох пристроях та повноцінну підтримку клієнтів для планшета та комп’ютера. Це дуже зручно, коли ви можете почати спілкування на телефоні, продовжити на планшеті, а закінчити на комп’ютері або іншому смартфоні. І для цього не потрібно переносити сесію , як це відбувається зараз.

Подивимося, що з цього вийде, але функція, що зараз тестується, здається дуже цікавою і корисною. Добре, щоб вона швидше з’явилася на наших смартфонах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.