Kyivstar пояснив абонентам, як зберігати стабільний зв’язок в умовах війни

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В умовах активних бойових дій, що ведуться в Україні з 24 лютого, абонентам Kyivstar слід бути готовим до нестабільної роботи мереж зв’язку. Водночас вони мають можливість убезпечити себе від перебоїв. Про це стало відомо від технічного директора Kyivstar В. Лутченка.

Топ-менеджер дав кілька простих порад громадянам, які не залишили територію України після початку російського вторгнення. Лутченко нагадав, що оператори “великої трійки” запустили спільно національний роумінг. Якщо в якомусь місці у абонентів Kyivstar виникають проблеми зі зв’язком, то вони можуть легко підключитися до мереж конкуруючих мобільних операторів. Доплачувати за їхнє використання абонентам не доведеться. Дзвінки та трафік тарифікуватимуться за розцінками «домашнього» тарифного плану». Вибрати іншу мережу можна у налаштуваннях смартфона.

Лутченко акцентував увагу на тому, що на сьогодні частка стабільно функціонуючих базових станцій Kyivstar в Україні оцінюється в 93%. Вони використовують 360 тис. абонентів конкуруючих операторів у рамках послуги «Національний роумінг». У зв’язку із цим компанія просить своїх клієнтів не перевантажувати мережу. Для цього достатньо використовувати для спілкування месенджери та SMS-повідомлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

абонентам Kyivstar, що проживають на окупованих ворогом територіях, не рекомендує виходити зі смартфонами на вулицю. Російські солдати можуть їх забрати. Після початку бойових дій українські оператори відключили роумінг для російських номерів. Таким чином, військовослужбовці військ противника не можуть використати свої смартфони на території України. У разі крадіжки мобільного пристрою слід негайно повідомити про це мобільного оператора з метою блокування SIM-карти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.