В росії Google почала блокувати Android смартфони

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google почала блокувати смартфони на Android, роблячи це як санкції проти росії у зв’язку з війною в Україні, яка розпочалася 24 лютого 2022 року. Як стало відомо, американська корпорація відмовилася сертифікувати будь-які смартфони компанії, у зв’язку з чим встановити на такі її фірмові сервіси, включаючи Play Market, Chrome і YouTube, неможливо. 

Тепер жоден російський бренд, який займається випуском та продажем смартфонів, не зможе використовувати операційну систему Android повною мірою. Обмеження є настільки суворими, що навіть картографічний сервіс Google Maps на такі мобільні пристрої не вдасться. Враховуючи подібну подію, компанія BQ у найближчому майбутньому переведе свої смартфони на китайську операційну систему Harmony OS від компанії Huawei, яка з радістю готова до співпраці з будь-якими компаніями, готовими використовувати її платформу. Ця ОС містить у собі низку фірмових додатків та сервісів, які є аналогами YouTube, Chrome, Gmail та інших програм, якими щодня користуються десятки мільйонів сучасних росіян.

Всі нові електронні пристрої BQ, поки вона не переведе свою продукцію на Harmony OS, будуть випускатися без сервісів і додатків Google. При цьому пошуковий гігант ніяк не коментує подібне рішення зі свого боку, при якому він фактично почав блокувати телефони на Android ще до того, як вони потраплять до рук покупців. Поки що на раніше випущених телефонах, які пройшли процес сертифікації, програми та сервіси компанії Google продовжують працювати повною мірою без обмежень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.