В Україні зростає кількість міст, підключених до супутникового інтернету Starlink

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого тижня до міста Житомира було доставлено другу партію обладнання виробництва SpaceX, що дозволяє підключатися до системи Starlink. Інформація про це була опублікована у Facebook-акаунті Житомирської міськради.

Перша партія наземних терміналів, що дозволяють підключатися до супутникових апаратів, що знаходяться на навколоземній орбіті, була доставлена ​​в місто 11 березня. Житомирський градоначальник висловив подяку засновнику SpaceX І. Маску. Одним із кумирів американського мільярдера є С. Корольов. Він вважає його генієм космонавтики. Корольов народився на Житомирщині.

Мер зазначив, що свого часу регіон подарував світові великого конструктора С. П. Корольова, який здійснив маленьку революцію у сфері ракетобудування. Тепер компанія SpaceX та І. Маск надають допомогу Житомиру. Місто отримало обладнання для підключення до супутників вдруге.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як було зазначено вище, перші термінали прибули до міста 11 березня. До речі, 19 березня обладнання виробництва SpaceX було доставлене на Полтавщину. Наземні термінали Starlink також використовуються в Києві та Одесі. Крім цього, їх експлуатують компанії «Укрзалізниця» та ДПЕК.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.