Росію можуть відключити навіть від GPS, – Рогозін

Скандальний глава “Роскосмосу” Дмитро Рогозін заявив, що США розглядає можливість відключити Росію від GPS. Натомість Рогозін запропонував використати російський аналог.

“Чи знаєте ви, що сьогодні в рамках санкцій Сполучені Штати розглядають можливість відключення Росії від GPS. Знаєте про це? Не знаєте. А я можу вам сказати, що розглядається таке питання”, – цитують РИА Новости Рогозіна.

Російська система ГЛОНАСС розроблялася ще початку 2000-х. Її керівники ставали фігурантами кримінальних переслідувань. Тепер, якщо міжнародну систему справді заблокують, усі росіяни будуть змушені користуватися сумнівним аналогом.

GPS — супутникова система навігації, що забезпечує вимірювання відстані, часу та визначає місцезнаходження у всесвітній системі координат WGS 84

Раніше українські прокурори оголосили про підозру голові Російського космічного агентства Дмитру Рогозіну. Розслідування стосується зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність України, а також пособництва у веденні агресивної війни (ч. 3 ст. 110 та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.