Користувачі VPN-сервісів можуть втратити особисті дані

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останнім часом послуги VPN стали особливо популярними. З їхньою допомогою можна відвідувати заблоковані ресурси. Експерти попереджають, що безкоштовні VPN можуть таємно збирати власні дані, включаючи логіни та паролі.

VPN-сервісам, що надають послуги клієнтам на безоплатній основі, необхідно монетизувати свою діяльність. Інакше вони не зможуть виплачувати зарплату працівникам та оплачувати витрати. Найнешкідливішим способом монетизації є рекламні інтеграції.

VPN-сервіси можуть бути виконані у вигляді окремих програмних рішень або файлів-конфігураторів, призначених для перенаправлення трафіку користувача на зовнішні сервери. Якщо VPN-сервіс виконаний у вигляді програми, то після встановлення на смартфон він запросить у користувача певні дозволи. Якщо джерело завантаження APK не викликає довіри, то висока ймовірність того, що завантажений на смартфон аплет спробує отримати несанкціонований доступ до персональних даних користувача.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Слід мати на увазі, що викрадати дані можуть і платні додатки. Щоправда, у цьому випадку шанси стати жертвою кібершахраїв набагато нижчі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.