Новини України та Світу

5G-смартфони вперше стали популярнішими за 4G-моделі

Share

Цього року продажі смартфонів 5G нарешті змогли перевершити продажі моделей попереднього покоління 4G. У січні 2022 року на частку телефонів 5G припало близько 51 відсотка всіх проданих пристроїв.

Згідно з звітом Counterpoint Research, Китай, Північна Америка та Західна Європа були найбільшими регіонами, які стимулювали це зростання. На даний момент найвищий рівень визнання 5G спостерігається в Китаї, де в січні 2021 року він досяг 84 відсотків. Цей сплеск забезпечили китайські оператори зв’язку, що просувають 5G, а також бренди, що випускають нові телефони з підтримкою 5G за бюджетними цінами. З іншого боку, у Північній Америці та Західній Європі рівень проникнення 5G досяг 74% та 76% відповідно.

У цих двох регіонах компанія Apple домінувала з часткою ринку 30 відсотків у Західній Європі та 50 відсотків у Північній Америці. Це сталося після того, як компанія випустила серію iPhone 12 із підтримкою 5G.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тим часом завдяки доступним чіпам від MediaTek і Qualcomm, що підтримують нову і швидку пропускну здатність, ринок Android-смартфонів з підтримкою 5G виріс. Це особливо актуально для сегмента середнього та високого цінового діапазону від 250 до 400 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: 5G
  • Останні записи

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024

    JBL представила колонки у ретродизайні

    Компанія JBL представила в Індії лінійку нових портативних стовпчиків, дизайн яких виконали в ретростилі. Моделі…

    03.05.2024