5G-смартфони вперше стали популярнішими за 4G-моделі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цього року продажі смартфонів 5G нарешті змогли перевершити продажі моделей попереднього покоління 4G. У січні 2022 року на частку телефонів 5G припало близько 51 відсотка всіх проданих пристроїв.

Згідно з звітом Counterpoint Research, Китай, Північна Америка та Західна Європа були найбільшими регіонами, які стимулювали це зростання. На даний момент найвищий рівень визнання 5G спостерігається в Китаї, де в січні 2021 року він досяг 84 відсотків. Цей сплеск забезпечили китайські оператори зв’язку, що просувають 5G, а також бренди, що випускають нові телефони з підтримкою 5G за бюджетними цінами. З іншого боку, у Північній Америці та Західній Європі рівень проникнення 5G досяг 74% та 76% відповідно.

У цих двох регіонах компанія Apple домінувала з часткою ринку 30 відсотків у Західній Європі та 50 відсотків у Північній Америці. Це сталося після того, як компанія випустила серію iPhone 12 із підтримкою 5G.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тим часом завдяки доступним чіпам від MediaTek і Qualcomm, що підтримують нову і швидку пропускну здатність, ринок Android-смартфонів з підтримкою 5G виріс. Це особливо актуально для сегмента середнього та високого цінового діапазону від 250 до 400 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.