Український хакер видали США. Йому загрожує 115 років ув’язнення

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Міністерство юстиції США оголосило, що ймовірний член хакерського угруповання REvil Ярослав Васинський був екстрадований до США минулого тижня, щоб постати перед судом за кібератаку на компанію Kaseya.

Реклама

Васинського, 22-річного громадянина України, заарештували у листопаді 2021 року при в’їзді до Польщі за свою кіберзлочинну діяльність як член REvil.

Вважається, що Васінський був членом REvil, що займається розповсюдженням здирницького ПЗ, якому було доручено зламувати корпоративні мережі по всьому світу, красти незашифровані дані, а потім шифрувати всі пристрої, підключені до мережі, цілі.

Незабаром після арешту Васінського Мін’юст США оголосив, що він несе відповідальність за атаку з використанням ransomware на компанію Kaseya, постачальника керованих послуг, яка торкнулася тисячі компаній у всьому світі.

Обвинувальний висновок, оприлюднений після його арешту, містить одинадцять пунктів, що пов’язують їх із різними атаками на північноамериканські компанії.

Якщо Васинського буде визнано винним за всіма пунктами, його засудять загалом до 115 років позбавлення волі. Крім того, у нього буде конфісковано все майно та фінансові активи.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ