Путін висунув чотири вимоги до України

epa09759798 Russian President Vladimir Putin speaks during a joint press conference with German Chancellor Scholz following their talks at the Kremlin in Moscow, Russia, 15 February 2022. The German Chancellor is on official visit to Moscow. EPA-EFE/SERGEY GUNEEV/KREMLIN POOL/SPUTNIK / POOL MANDATORY CREDIT
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Російський президент назвав “умови” виправлення ситуації.

Україна має відмовитися від прагнення НАТО і визнати анексію Криму Росією, якщо хоче врегулювати конфлікт. Про це заявив президент РФ Володимир Путін на прес-конференції у Москві.

Так, один із журналістів запитав у російського лідера, що потрібно для відновлення нормальних дипломатичних відносин між Києвом та Москвою. Путін озвучив чотири тези.

“По-перше, що необхідно зробити – визнати волевиявлення людей, які проживають у Севастополі та Криму. Чим це волевиявлення гірше за те, що сталося в Косово?” – сказав він.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Другим пунктом російських вимог Путін назвав відмову України від прагнення НАТО. Він підкреслив, що Москва виступає категорично проти ухвалення України до Альянсу, оскільки це нібито “створює для нас загрозу”.

“Найкращим вирішенням цього питання було б – щоб наші західні колеги, що називається, не втрачали особи – якби сьогоднішня київська влада самостійно відмовилася від вступу до НАТО. По суті, реалізувала б ідею нейтралітету”, – сказав Путін.

Третім пунктом російський лідер назвав вирішення проблеми Донбасу через мирні переговори та реалізацію Мінських угод. При цьому він додав, що ця вимога “вже не є актуальною”.

“І нарешті, найголовніше – якщо наші так звані партнери накачуватимуть сьогоднішню київську владу сучасними видами зброї, тому найголовніший пункт – це відомий ступінь демілітаризації сьогоднішньої України, оскільки це єдиний об’єктивно контрольований фактор, який можна спостерігати і на який можна реагувати”, – сказав Путін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.