Новини України та Світу

Відеостікери, нові реакції та навігація по чатах. Вийшло оновлення Telegram

Share
Час читання: 3 хв.

Поки ми солодко спали, вийшло чергове оновлення Telegram: здавалося б, куди ще покращувати і без того зручний месенджер? Виявляється, завжди є чого прагнути. У новій версії програми з’явилися відеостікери , які можна запросто зробити самому з відео, нові емодзі та компактніші анімації. Крім того, покращено навігацію по нещодавно відкритих чатах і з’явилася кнопка для переходу до непереглянутих реакцій. Розповідаємо докладніше про нововведення в Telegram та як ними користуватися.

Як зробити анімовані стікери в Telegram

Анімовані стікери багатьом з нас припали до душі, але створити їх досить складно без знання додаткових програм. Набагато простіше створити стікер на всі випадки життя з фотографії, а анімований з відеофайлу. Тепер користувачі можуть самі створити відеостікер в Telegram із звичайного відеозапису за допомогою відеоредактора. Основні вимоги до відеостікерів такі:

  • Роздільна здатність кадру не більше 512*512;
  • Відео має бути не більше 3 секунд;
  • Розмір файлу становить трохи більше 256 Кб;
  • Відео має бути у форматі .WEBM;
  • Відео має бути без аудіодоріжки.

Для створення набору потрібно написати боту @stickers команду /newvideo та надіслати файли.

Реакції у Телеграм

Реакції в Telegram стали звичними користувачам та власникам Telegram-каналів для отримання зворотного зв’язку про ті чи інші посади. Читачі Telegram-чатів вже встигли звикнути до реакцій, відзначаючи найгідніші повідомлення один одного. У свіжому оновленні їх зробили компактнішими – тепер вони займають набагато менше площі екрана при відправленні. Тепер реакції синхронізуються для відправника та одержувача – вони запускаються одночасно для всіх учасників бесіди.

Також розробники додали 5 нових емодзі до списку доступних реакцій. Їх також можна використовувати як інтерактивні – потрібно лише надіслати окремим повідомленням і натиснути на анімовану версію.

Як шукати чати у Телеграмі

Багато активних користувачів давно стикалися з проблемою: при постійному переміщенні по чатах починаєш плутатися в тому, звідки ти взагалі починав. У свіжому оновленні Telegram було вирішено цю проблему: розробники покращили навігацію в недавніх чатах.

Якщо раніше ви переходили за посиланнями і через якийсь час губилися, то такої проблеми більше не буде: тепер для того, щоб повернутися до потрібного чату після того, як кілька разів перейшли в інші чати або канали за посиланнями, утримуйте кнопку «Назад» . Відкриється список діалогів, у які ви переходили з надісланих повідомлень, за посиланнями або короткими адресами тощо. Чи зможете повернутися туди, звідки починали.

  • В оновленні було покращено якість дзвінків.
  • Також була розширена функція перекладу іншими мовами: тепер вона працює не тільки в чатах, але і при швидкому перегляді веб-сторінок, які відкриваються прямо в Telegram, а також у вкладці «Про себе» на iOS.
  • Тепер повідомлення без звуку можна надсилати, коли відправляєте файл через меню “Поділитися”: перед відправленням просто утримуйте “Надіслати” і виберіть “Надіслати без звуку”.
  • У Telegram для iOS з’явилися анімації іконок у нижній панелі під час переміщення між вкладками.
Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Telegram
  • Останні записи

    Тест швидкості зарядки iPhone 16 Pro Max: що міф, а що правда

    У світі технологій часто трапляється так, що очікування не відповідають реальності. Це вкотре підтвердилося з…

    30.09.2024

    Користувачі PlayStation 5 скаржаться на рекламу в інтерфейсі консолі

    Нещодавнє оновлення для PlayStation 5, випущене у вересні, додало персоналізований простір Welcome Hub з новими…

    30.09.2024

    Ціна на флагманські смартфони може зрости через дорогі процесори

    У жовтні Qualcomm і MediaTek представлять свої нові флагманські процесори для смартфонів - Snapdragon 8…

    30.09.2024

    Epic Games продовжує боротьбу з Google через магазин додатків

    Epic Games продовжує боротьбу з Google у рамках судового розгляду, звинувачуючи корпорацію у порушенні антимонопольного…

    30.09.2024

    У США почав працювати новий сервіс Starlink

    SpaceX приступила до тестування в США свого сервісу Starlink Direct To Cell (DTC), який дозволяє…

    30.09.2024

    Оприлюднено інформацію про стан російської ядерної зброї

    Росія вважається другою у світі за ядерним потенціалом. На першому місці - США. В окупантів…

    30.09.2024