Відеостікери, нові реакції та навігація по чатах. Вийшло оновлення Telegram

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Поки ми солодко спали, вийшло чергове оновлення Telegram: здавалося б, куди ще покращувати і без того зручний месенджер? Виявляється, завжди є чого прагнути. У новій версії програми з’явилися відеостікери , які можна запросто зробити самому з відео, нові емодзі та компактніші анімації. Крім того, покращено навігацію по нещодавно відкритих чатах і з’явилася кнопка для переходу до непереглянутих реакцій. Розповідаємо докладніше про нововведення в Telegram та як ними користуватися.

Реклама

Як зробити анімовані стікери в Telegram

Анімовані стікери багатьом з нас припали до душі, але створити їх досить складно без знання додаткових програм. Набагато простіше створити стікер на всі випадки життя з фотографії, а анімований з відеофайлу. Тепер користувачі можуть самі створити відеостікер в Telegram із звичайного відеозапису за допомогою відеоредактора. Основні вимоги до відеостікерів такі:

  • Роздільна здатність кадру не більше 512*512;
  • Відео має бути не більше 3 секунд;
  • Розмір файлу становить трохи більше 256 Кб;
  • Відео має бути у форматі .WEBM;
  • Відео має бути без аудіодоріжки.

Для створення набору потрібно написати боту @stickers команду /newvideo та надіслати файли.

Реакції у Телеграм

Реакції в Telegram стали звичними користувачам та власникам Telegram-каналів для отримання зворотного зв’язку про ті чи інші посади. Читачі Telegram-чатів вже встигли звикнути до реакцій, відзначаючи найгідніші повідомлення один одного. У свіжому оновленні їх зробили компактнішими – тепер вони займають набагато менше площі екрана при відправленні. Тепер реакції синхронізуються для відправника та одержувача – вони запускаються одночасно для всіх учасників бесіди.

Також розробники додали 5 нових емодзі до списку доступних реакцій. Їх також можна використовувати як інтерактивні – потрібно лише надіслати окремим повідомленням і натиснути на анімовану версію.

Як шукати чати у Телеграмі

Багато активних користувачів давно стикалися з проблемою: при постійному переміщенні по чатах починаєш плутатися в тому, звідки ти взагалі починав. У свіжому оновленні Telegram було вирішено цю проблему: розробники покращили навігацію в недавніх чатах.

Якщо раніше ви переходили за посиланнями і через якийсь час губилися, то такої проблеми більше не буде: тепер для того, щоб повернутися до потрібного чату після того, як кілька разів перейшли в інші чати або канали за посиланнями, утримуйте кнопку «Назад» . Відкриється список діалогів, у які ви переходили з надісланих повідомлень, за посиланнями або короткими адресами тощо. Чи зможете повернутися туди, звідки починали.

  • В оновленні було покращено якість дзвінків.
  • Також була розширена функція перекладу іншими мовами: тепер вона працює не тільки в чатах, але і при швидкому перегляді веб-сторінок, які відкриваються прямо в Telegram, а також у вкладці «Про себе» на iOS.
  • Тепер повідомлення без звуку можна надсилати, коли відправляєте файл через меню “Поділитися”: перед відправленням просто утримуйте “Надіслати” і виберіть “Надіслати без звуку”.
  • У Telegram для iOS з’явилися анімації іконок у нижній панелі під час переміщення між вкладками.
Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ