Новини України та Світу

Apple встановила рекорд по квартальній виручці. Лідер продажів – iPhone

Share

Apple опублікувала квартальний фінансовий звіт, прозвітуючи про історичний рекорд за рівнем виручки. Успішний продаж iPhone, а також популяризація онлайн-сервісів і комп’ютерів Mac принесли компанії понад $123,9 мільярда.

Більше половини всієї зазначеної суми склали продаж смартфонів. З жовтня по грудень 2021 року виручка Apple зросла на 11%, а прибуток – на 25%, становивши $34,6 мільярда. Приріст виручки від продажів iPhone піднявся на 9% ($71,63 мільярда), а доходи, отримані від онлайн-сервісів на кшталт Apple TV+, Apple Music, iCloud та інших онлайн-платформ збільшилися на 24%, досягнувши позначки $19,52 мільярда .

Високим попитом користувалися і комп’ютери Mac, виручка від продажу яких, порівняно з тим же періодом минулого року, зросла на 25% ($10,85 мільярда). Apple Watch, AirPods, а також гаджети розумного будинку та інші аксесуари додали 13%, що склало $14,7 мільярда в грошах. Єдиним продуктом Apple, який продемонстрував регрес у четвертому кварталі 2021 року, став iPad. Виторг від продажу планшетів скоротився на 14% — до $7,25 мільярда.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітики відзначають, що рекордних показників компанії вдалося досягти, навіть попри глобальний дефіцит чипів. Так, у жовтні минулого року Тім Кук заявив, що компанія втратила близько $6 мільярдів через брак компонентів. У четвертому кварталі 2021 року ця сума збільшилася, але точної цифри компанія не назвала. За прогнозами експертів Apple, на початку 2022-го дефіцит чіпів буде менш відчутним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: AppleiPhone
  • Останні записи

    Bitcoin під загрозою глобального контролю з боку регулюючих органів

    Метт Коралло, один із провідних розробників Bitcoin, попереджає про майбутнє глобальне регулювання провідної блокчейн-мережі. На…

    16.05.2024

    Нові iPad Pro постачаються з кабелем USB-C відповідного кольору

    Сьогодні день запуску M4 iPad Pro, тож користувачі починають розбирати новий iPad і відчувати його…

    15.05.2024

    Компанія Vodafone запускає власну версію штучного інтелекту: що зміниться для абонентів

    Один з найбільших мобільних операторів України поділився цікавою інформацією. Виявляється, що компанія протягом тривалого періоду…

    15.05.2024

    Apple анонсувала нові опції в iOS 18

    Apple почала тизерити нові функції, які стануть доступними на смартфонах після виходу iOS 18. Поки…

    15.05.2024

    У iOS 18 можна буде запускати програми голосом, причому без участі Siri

    Однією з найцікавіших функцій iOS 18, яку Apple анонсувала сьогодні, стане можливість запуску додатків або…

    15.05.2024

    Помилка в iOS 17.5 призводить до появи старих видалених фотографій

    На Reddit почали з'являтись повідомлення про те, що в останньому оновленні iOS 17.5 з'явилася помилка,…

    15.05.2024