Google може забанити ваш обліковий запис без причини. І ви залишитеся без пошти та фотографій

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Викладач університету Мічігану Емілі Долсон розповіла про попередження, яке їй «виписав» штучний інтелект компанії Google. Вона нібито порушила чиїсь авторські права, зберігши у сервісі Google Docs текстовий документ, у якому містився лише один символ — «1».

Такий документ був потрібен жінці для навчальних цілей, а попередження прилетіло після того, як вона поділилася файлом через хмару зі своїми студентами. Доступ до файлу було закрито як їй, так і іншим користувачам. Долсон не стала викладати його повторно, побоюючись блокування облікового запису за повторне порушення чужого копірайту.

Після того, як Долсон поділилася цією історією, аналогічні випадки згадали інші люди. Вони стверджують, що попередження про порушення авторських прав приходять за збереження документів з певними числами в діапазоні від -1000 до 1000, але жодної логіки в цьому не вдалося встановити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Заперечити видачу попередження за таке порушення неможливо, оскільки це не передбачено політикою Google, а за кількома попередженнями з великою ймовірністю може бути блокування акаунта, яке теж ніяк не оскаржити. У цьому випадку користувач позбавиться доступу не тільки до хмарного сховища, але й до пошти Gmail, фотографій та відео в Google Фото і до всіх інших сервісів Google. Крім того, перевірці може бути підданий контент тих користувачів, з якими поділилися спірним файлом, і при виявленні порушень (наприклад, піратських програм у хмарі) їх акаунти можуть заблокувати.

Представник Google відреагував на повідомлення Долсон і заявив, що компанія в курсі проблеми та шукає причини її виникнення. На думку авторів видання Bleeping Computer, алгоритми Google тригерно спрацьовують не так на конкретні числа, але в присвоєні файлу хеш-суми, які випадково збігаються з хеш-сумами матеріалів, захищених авторськими правами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.