Google розробляє окуляри доповненої реальності

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дедалі більше новин крутиться навколо окулярів віртуальної чи доповненої реальності. Meta вже давно випускає свої очки віртуальної реальності Oculus, а Apple підозрюють у створенні окулярів доповненої реальності. Однак і Google не залишається осторонь.

Пошуковий гігант нещодавно почав нарощувати темпи роботи над AR-гарнітурою під внутрішньою кодовою назвою Project Iris, яку він сподівається випустити у 2024 році, повідомляє видання The Verge.

Їхні анонімні джерела, знайомі з проектом, заявили, що пристрій Google використовує звернені назовні камери для суміщення комп’ютерної графіки із зображенням реального світу, створюючи ефектнішу змішану реальність, ніж існуючі AR-окуляри конкурентів. Ранні прототипи нагадують лижні окуляри та не вимагають підключення до зовнішнього джерела живлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Гарнітура Google все ще знаходиться на ранній стадії розробки без чітко визначеної стратегії виходу на ринок, що вказує на те, що намічений на 2024 рік може бути скоріше бажаним, ніж певним. Апаратне забезпечення працює на базі спеціального процесора Google, як і найновіший смартфон Google Pixel, та працює на Android, хоча нещодавні відкриті вакансії вказують на те, що у розробці знаходиться нова ОС.

Видання розповіли, що команда Google Pixel бере участь у розробці деяких апаратних частин очок, але незрозуміло, чи гарнітура буде зрештою брендована Pixel.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.