Новини України та Світу

Apple представить нові iPhone та iPad цієї весни. Що про них відомо?

Share

За численними чутками, Купертіно незабаром покаже нову версію доступного флагмана iPhone SE, а також планшет iPad Air п’ятого покоління. Чого чекати від майбутніх гаджетів?

iPhone SE (2022 р.)

Згідно з актуальними відомостями, цього року бюджетний айфон вийде у тому ж дизайні, що й попередня модель. Можлива назва новинки – iPhone SE + 5G. Телефон, швидше за все, оснастять 4,7-дюймовим IPS-дисплеєм та корпусом зразка 2017-го з кнопкою та Touch ID. Редизайн у стилі iPhone 11 відклали до 2023 чи 2024 року, стверджує аналітик Росс Янг.

Очікується, що апаратною основою смартфона стане свіжий чіпсет Apple A15 Bionic з 4 ГБ оперативної пам’яті. Одна з основних фішок майбутнього iPhone SE – підтримка мереж п’ятого покоління. Є відомості, що гаджет сумісний з аксесуарами MagSafe для бездротової магнітної зарядки. Акумулятор поставлять ємністю 1821 мАг.

Щодо камер, масштабного апгрейду чекати не варто. Швидше за все, айфон оснастять трохи покращеним 12-мп сенсором з iPhone SE 2020-го року. За іншою версією, його також може доповнити надширик з роздільною здатністю 12 Мп та кутом огляду 120 градусів. Орієнтовна ціна iPhone SE+ 5G становитиме не менше 400 доларів за модифікацію з 64 ГБ пам’яті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPad Air 5

За даними надійного джерела, разом із iPhone SE каліфорнійський гігант покаже п’яте покоління iPad Air. Планшети цієї лінійки доступніші за флагманські Pro-версії, але пропонують зіставні можливості.

Зовні новинка буде відмінна від попередника. Повідомляється, що пристрій отримає IPS-дисплей з діагоналлю 10,9 дюйма, тонкими рамками та роздільною здатністю 2360х1640. Кнопка із датчиком Touch ID теж залишиться. За швидкодію відповідатиме процесор A15 Bionic з підтримкою 5G.

Відмінною особливістю планшета стане надширококутна фронталка на 12 Мп за допомогою Center Stage. Ця технологія покращує якість відеодзвінків, підлаштовуючи ракурс зйомки під ваше становище у кадрі. На задній панелі, крім основної камери, розміститься чотиридіодний спалах True Tone. Орієнтовна вартість гаджета – 599 доларів.

Дата виходу

За попередніми даними, презентація Apple намічена на 5 квітня. Інші джерела вказують на березень. Як би там не було, анонс новинок, напевно, відбудеться в першому кварталі 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: AppleiPhone
  • Останні записи

    В iOS 18 Apple кардинально змінить всі вбудовані програми

    Інсайдер і журналіст Bloomberg Марк Гурман поділився інформацією про кілька серйозних змін у iOS 18,…

    29.04.2024

    Vivo X100s отримає функцію портретного штучного інтелекту Four Seasons

    Vivo готується до запуску нових моделей X100 у травні. Ми очікуємо запуск трьох нових моделей,…

    29.04.2024

    Xiaomi випустила недорогий та потужний пауербанк на 20 000 мАг

    Черговою новинкою Xiaomi став компактний портативний акумулятор із вбудованим кабелем та можливістю одночасної зарядки одразу…

    29.04.2024

    Анонсовано геймерський смартфон Infinix GT 20 Pro з кібердизайном

    Ігровий телефон Infinix GT 20 Pro офіційно представлений у Саудівській Аравії. Наступник торішнього GT 10…

    29.04.2024

    Microsoft представила невелику модель ШІ, але потужну як ChatGPT і здатну працювати на телефонах

    Інструменти штучного інтелекту, такі як Microsoft Copilot, OpenAI ChatGPT або Google Gemini, та моделі, що…

    28.04.2024

    Що робити, якщо телефон не вмикається

    Деколи дуже часто телефон може давати збої і він перестає вмикатися. Що це може бути?…

    28.04.2024