Apple обійшла всіх у світі з постачання смартфонів наприкінці 2021-го

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дослідницька фірма Canalys опублікувала звіт про стан ринку смартфонів за підсумками четвертого кварталу 2021 року. Згідно з представленими даними, понад п’яту частину всіх відвантажених пристроїв за цей період було вироблено компанією Apple.

За оцінками Canalys, останні три місяці минулого року Apple відвантажила 22% від загальної кількості всіх смартфонів у світі. Це на 1% менше у порівнянні з аналогічним періодом 2020-го, що може бути пов’язане з дефіцитом напівпровідників та затримками на виробництві. Незважаючи на це, американська компанія все одно зайняла перше місце за кількістю реалізованих пристроїв, обійшовши Samsung. Остання розташувалася на другому місці з 20%, що трохи більше порівняно з 17% роком раніше.

Третє місце зайняла Xiaomi, чия частка 12% за рік ніяк не змінилася. Далі йдуть OPPO (включаючи OnePlus) та vivo з невеликим зниженням частки порівняно з четвертим кварталом 2020-го.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами експертів Canalys, виробникам напівпровідників знадобляться роки, щоб помітно збільшити потужність процесорів, що випускаються. Крім того, через брак компонентів компаніям доведеться зосередитися на своїх найпопулярніших лінійках смартфонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.