ПриватБанк дозволяє робити покупки без підтвердження клієнтів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останнім часом, державний банк Приватбанк все частіше потрапляє до різноманітних неприємних ситуацій, про які досить швидко розповідають незадоволені клієнти. Сьогоднішній випадок саме один із таких, оскільки негативний відгук клієнта ПриватБанку був залишений на сайті Мінфіну і там говориться, що Приватбанк дозволяє робити покупки без підтвердження клієнтів. Давайте докладніше розглянемо цю ситуацію.

Ситуація виявилася справді неприємною, оскільки до неї може потрапити кожен клієнт ПриватБанку і не лише. Так ось ситуація така. За словами ошуканого клієнта, він, повертаючись із роботи, отримав повідомлення на смарт-годиннику про те, що з його рахунку було списано 39,99 Євро (1238 грн) на покупку в інтернет-магазині Amazon. Зупинившись і перевіривши інформацію спочатку на смартфоні, а потім уже в додатку Приват24, він виявив, що з його рахунку була списана ця сума.

Довго не чекаючи, він зателефонував на гарячу лінію банку (на 3700) і з горем навпіл заблокував свою картку. Додатково у процесі блокування з його рахунку було знято ще 40 Євро та знову в магазині Амазон. На щастя, клієнт щасливий хоча б від того, що шахраї не встигли дістатися його кредитного ліміту у розмірі 50 000 грн та особистих коштів у розмірі 10 000 грн.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Далі розпочався процес з’ясування, яким чином відбувалися списання його коштів без підтвердження за допомогою смс або дзвінка і хто це зміг зробити. У техпідтримці ПриватБанку повідомили, що вони мають певний довірений список інтернет-магазинів, в яких для оплати покупок не потрібно підтверджувати покупки за допомогою смс, дзвінків або програми Приват24.

Здивуванню клієнта не було меж, оскільки в Приватбанку особисто розпорядилися, хто, коли і як може підтверджувати платежі, особливо коли це стосується грошей клієнта. За закидами клієнта, співробітники банку тільки повідомили, що це внутрішня політика банку і все.

Клієнт упевнений, що фізично його банківською картою не заволодів ніхто, оскільки на ній навіть стертий секретний код CVV. Він припускає, що інформацію про картку могли розповсюдити або інші інтернет-магазини, в яких раніше здійснювалася оплата або працівники банку, але довести цього не зможе.

На даний момент відбувається процес повернення коштів, але невідомо, чи клієнт отримає позитивний результат. Крім того, він повідомив, що закриватиме свої рахунки в ПриватБанку і відкриватиме їх в іншому банку.

Порада від нас – встановіть інтернет-ліміт на покупки в інтернеті та користуйтеся лише віртуальними картками для оплати в мережі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.