Новини України та Світу

Економіст передбачає падіння біткоїну нижче $40 000 – деталі

Share

Біткоїн може пробити вниз $40 000 у разі подальшого перевищення інфляцією ринкових очікувань. Подібний сценарій за умов посилення ФРС монетарної політики описав економіст Алекс Крюгер.

Чутливість до макроекономічних новин обумовлена ​​зміною курсу фінансово-кредитної політики ФРС, переконаний Крюгер. Він нагадав про відмову від оцінки «тимчасового» характеру інфляції та про готовність розпочати зменшення балансу після початку підвищення ключової ставки у протоколах до грудневого засідання.

14-15 грудня ФРС перенесла терміни остаточного згортання програми викупу активів із червня на березень. Оновлені прогнози передбачають три підвищення ключової ставки в наступні два роки. Попередній у вересні допускав лише одне підвищення у 2022 році та два — у 2023 році.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крюгер висловив побоювання, що скорочення балансу ФРС спровокує ведмежий ринок. Причина у вирішенні зменшувати ліквідність за умов підйому ставки. «Яструбиний» розворот стався меншим, ніж за шість місяців, підкреслив аналітик.

«Небагато розглядали майбутню нормалізацію ФРС. Мало того, що це можливо у найближчій перспективі, але й Федрезерв обговорює її реалізацію швидше, ніж у 2018 році. З цієї причини минулого тижня криптовалюти подешевшали на 15–30% за два дні» , — пояснив фахівець.

Для цифрових активів « кількісна жорсткість » може викликати, оскільки вони знаходяться на найдальшому кінці кривої ризику .

Так само, як вони виграли від надзвичайно м’якої грошово-кредитної політики, криптовалюти можуть опинитися під тиском від її несподівано жорсткого характеру в міру перетікання капіталу в безпечні класи активів, пояснив Крюгер.

Економіст назвав біткоін індикатором стану ліквідності у фінансовій системі. У міру її зменшення гравці, що орієнтуються на макроекономіку, продають «цифрове золото», за яким слідують і інші криптовалюти (зникнення подібної кореляції залишається поки що «нездійсненною мрією»).

Крюгер провів паралелі з шиткоїнами, назвавши долар США королем серед них, а ФРС – їх магістром.

«У міру того, як Федрезерв переходить від збільшення пропозиції (розміру свого балансу) до його скорочення, долар починає зростати. А решта втрачає до нього свою вартість» , — пояснив він.

Експерт припустив відскок біткоїну в діапазон $41 000-$44 000 до публікації у середу звіту з інфляції. Характер даних зумовить подальший перебіг подій. Фахівець закликав посідати обережні позиції до кінця першого кварталу. Він не виключив, що для покупок потрібно більше часу, а сприятливі умови можуть і не наступити у травні.

Все залежатиме від динаміки споживчих цін, яка на якомусь етапі набуде знижувального характеру, переконаний Крюгер. Цьому сприятиме вплив жорсткості монетарної політики, врегулювання проблем у ланцюжках поставок та домінування на довгостроковому горизонті дефляційних сил.

«Питання в тому, чи падатиме інфляція досить швидко, чи ФРС встигне всіх  розладнати  ? Якщо Федрезерв  дуже яструбиний  , то Х’юстон, у нас проблема» , — підсумував Крюгер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Європейський Союз встановив нові правила для iPadOS

    У понеділок антимонопольні органи ЄС назвали iPadOS, операційну систему Apple для планшетів, важливим цифровим фільтром…

    29.04.2024

    Новий ШІ-чіп Apple M4 можуть представити вже 7 травня разом з iPad Pro

    До цього часу компанії вдавалося тримати технічні дані планшетів у секреті. Однак, з огляду на…

    29.04.2024

    З’явилися подробиці про доступні камерофони Huawei nova 13 Pro та nova 13 Ultra

    Нові смартфони компанії Huawei, nova 13 Pro і nova 13 Ultra можуть отримати процесор Kirin…

    29.04.2024

    Huawei Pura 70 Ultra виявився майже на 100% зроблений із китайських компонентів

    Флагманський смартфон Huawei Pura 70 Ultra знову розібрали блогери — але цього разу не для…

    29.04.2024

    Що насправді впливає на швидкість роботи смартфона

    Вважають, що швидкість роботи смартфона безпосередньо залежить від продуктивності процесора та оптимізації, яку провів виробник.…

    29.04.2024

    Beats готується представити навушники Apple Beats Solo Buds та Solo 4

    Згідно з останнім витоком, компанія Apple планує випустити свої нові продукти під брендом Beats наступного…

    29.04.2024