Новини України та Світу

В Android скопіюють одну з крутих функцій iOS – але зроблять її кращою

Share

Як підключити AirPods до iPhone? Всі знають – потрібно відкрити кейс, піднести гарнітуру до телефону та натиснути кнопку сполучення на екрані. У разі смартфонів на Android часто доводиться лізти у налаштування. Говорять , що незабаром зручна опція з Купертіно з’явиться і в Android.

У майбутніх версіях операційної системи від Google з’явиться опція Fast Pair. Якщо піднести кейс із навушниками до телефону, то на екрані з’явиться спливаюче вікно. Зараз же зазвичай потрібно зайти в налаштування Bluetooth і прив’язати гарнітуру вручну.

“Через кілька тижнів, коли ви увімкнете навушники з підтримкою Fast Pair, ваш Chromebook автоматично виявить їх і з’єднається з ними одним клацанням миші”, – пообіцяли інженери Google.

Також дана опція дозволить підключати до смартфону різні розумні пристрої, на кшталт телевізорів та смарт-колонок. За допомогою протоколу можна буде розблокувати комп’ютери Chromebook з будь-якого годинника на Wear OS – схожа опція працює у випадку з Apple Watch і MacBook.

У Windows можна використовувати функцію Nearby Share. Наприклад, ви почали листування на смартфоні, а потім відклали його та пересіли за комп’ютер. Система зрозуміє це і відразу розгорне на екрані вікно з месенджером, як тільки ви відкриєте кришку лептопа.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

View Comments

  • Дивно, на моїх навушниках, правда то не затички, перший раз треба було створювати пару, а далі просто, вмикаю і вони підключаються десь за приблизно за секунду якщо комп перший їх не вчепить (той може й взагалі без затримки), щось я не розумію, такої фічі.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Google
  • Останні записи

    Представлена перша клавіатуру яка працює з повною відсутністю шуму

    Представлена ​​Seneca – перша у світі електроємнісна клавіатура з нульовим шумом при натисканні на клавіші.…

    02.05.2024

    Samsung підтверджує, що лінійка Galaxy Watch 7 матиме три моделі

    За неофіційними джерелами, лінійка Galaxy Watch 7 від Samsung матиме три моделі замість двох, що…

    02.05.2024

    У Nothing Phone (2a) додали ChatGPT із черговим оновленням

    З останнім оновленням Nothing OS 2.5.5 користувачі смартфону Nothing Phone (2a) отримали доступ до ряду…

    02.05.2024

    Оновлення Windows зламало роботу VPN: вирішити проблему поки не можна

    Нове оновлення операційної системи Windows викликало неполадки в роботі. Проблеми пов'язані з VPN-сервісами, пише Tom's…

    02.05.2024

    В мережі показали новий рейтинг топ-10 флагманів за версією AnTuTu

    Опубліковано нові рейтинги продуктивності Android-смартфонів для китайського ринку. У топ флагманів перше місце посів ASUS ROG Phone…

    02.05.2024

    Як заряджати гаджет, щоб продовжити термін служби акумулятора – тільки дієві поради

    Чи знали ви, що неправильна зарядка губить ваш смартфон, призводячи до деградації акумулятора? Розповім у…

    02.05.2024