В Android скопіюють одну з крутих функцій iOS – але зроблять її кращою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як підключити AirPods до iPhone? Всі знають – потрібно відкрити кейс, піднести гарнітуру до телефону та натиснути кнопку сполучення на екрані. У разі смартфонів на Android часто доводиться лізти у налаштування. Говорять , що незабаром зручна опція з Купертіно з’явиться і в Android.

У майбутніх версіях операційної системи від Google з’явиться опція Fast Pair. Якщо піднести кейс із навушниками до телефону, то на екрані з’явиться спливаюче вікно. Зараз же зазвичай потрібно зайти в налаштування Bluetooth і прив’язати гарнітуру вручну.

“Через кілька тижнів, коли ви увімкнете навушники з підтримкою Fast Pair, ваш Chromebook автоматично виявить їх і з’єднається з ними одним клацанням миші”, – пообіцяли інженери Google.

Також дана опція дозволить підключати до смартфону різні розумні пристрої, на кшталт телевізорів та смарт-колонок. За допомогою протоколу можна буде розблокувати комп’ютери Chromebook з будь-якого годинника на Wear OS – схожа опція працює у випадку з Apple Watch і MacBook.

У Windows можна використовувати функцію Nearby Share. Наприклад, ви почали листування на смартфоні, а потім відклали його та пересіли за комп’ютер. Система зрозуміє це і відразу розгорне на екрані вікно з месенджером, як тільки ви відкриєте кришку лептопа.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.