Bitcoin, Ethereum та інші криптовалюти обвалилися в ціні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В ціні впали дуже багато криптовалют, в тому числі такі відомі і популярні, як Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Dogecoin (DOGE), Solana (SOL), Monero (XMR), BowsCoin (BSC) та Travala (AVA). Всі вони користуються колосальною популярністю в Європі, США, Україні та інших державах, а мають такі сотні мільйонів людей. І для всіх таких людей казахстанський уряд зробив несподіваний новорічний сюрприз, що настав 2 січня. 

Справа в тому, що через паливний маневр влади вартість газу для транспорту різко зросла за добу більш ніж удвічі з 2022 року, а оскільки більшість автомобілів у країні переміщується саме на газу, це призвело до величезних мітингів по всій країні. які влада вирішила почати придушувати радикальними заходами.

Терпець населення урвався, тому місцеві жителі Казахстану вийшли на мітинги і вимагали знизити ціни на пальне, але натомість їм запропонували «знижку». Втім, влада країни з 2 січня блокує доступ до інтернету по всій країні, а нещодавно його взагалі повністю відключили. Для цього всіх інтернет-провайдерів, у тому числі “КазахТелеком”, а також операторів зв’язку, змусили відключити голосовий зв’язок, інтернет та текстові повідомлення SMS.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Простіше кажучи, не працює як домашній дротовий інтернет, так і мобільний. І тут починається найцікавіше: коли у 2021 році на території Китаю заборонили майнінг, а це був основний найбільший ринок для видобутку криптовалют, багато підприємців та простих людей перевезли своє обладнання до сусідніх країн, зокрема до Казахстану.

Тепер же, коли влада Казахстану відключила інтернет, величезна частка комп’ютерів для видобутку криптовалют перестала працювати, бо без інтернету займатися майнінгом неможливо. У результаті, хешрейт 1THash, OKExPool та KuCoinPool впав на 83%, 47% та 24% відповідно. Виробник пулів F2Pool, AntPool та ViaBTC впала більш ніж на 12%, і це відбилося на всьому ринку криптовалют. 

Всі ці події призвели до того, що всі цінні монети впали в ціні приблизно на 10%, але деякі з них подешевшали в кілька разів, якщо вони були пов’язані з казахстанською економікою. Чим довше в країні відключено інтернет, який вирішила вимкнути влада країни, тим менше коштують усі цінні папери, а інвестори, разом з тим, втрачають віру в Казахстан і вже обговорюють один з одним регіони, де надалі можна буде розмістити обладнання для майнінгу, а деякі навіть збираються звернутися до мирового суду, щоб добитися грошової компенсації за збитки, заподіяні діями влади. У такому разі може йтися про сотні мільярдів доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.