LG вирішила одну з головних проблем OLED-телевізорів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

LG продовжує заздалегідь ділитися подробицями про новинки, підготовлені для виставки CES 2022. Південнокорейська компанія оголосила про створення нової технології виробництва OLED-панелей, що дозволить помітно покращити телевізори наступного покоління.

Як запевняє LG, нова технологія OLED EX забезпечує на 30% велику яскравість у порівнянні з традиційними OLED-панелями. На думку компанії, це зробить телевізори на базі органічних світлодіодів ще більш виграшними на тлі моделей із традиційними LED-матрицями, перевагою яких досі вважалася велика яскравість.

Досягти заявлених поліпшень вдалося рахунок використання у складі OLED-панелей сполук дейтерію, отриманих зі звичайного водню. У поєднанні з фірмовими алгоритмами LG вдалося підвищити стабільність та ефективність кожного органічного світловипромінюючого діода, дозволивши їм випромінювати більше світла. Крім того, компанія стверджує, що розробники змогли створити покращену технологію управління споживанням енергії для більш точного відображення деталей та кольорів контенту, що відтворюється.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще одна перевага OLED EX полягає у можливості зменшення рамок екрану з 6 до 4 мм для 65-дюймових моделей. Нова технологія використовуватиметься при виготовленні телевізорів з роздільною здатністю 4K та 8K.

Виробництво панелей на базі технології OLED EX розпочнеться вже у другому кварталі 2022 року. Вони будуть використовуватись у телевізорах як самої LG, так і партнерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.