Apple збанкрутить своїх постачальників?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними Bloomberg , Apple збирається розробляти власні модеми та інші модулі бездротового зв’язку. Наразі компанія активно набирає співробітників, які займуться проектуванням цих компонентів.

Apple поступово відмовиться від постачальників модулів зв’язку. Так само компанія раніше зменшила обсяги закупівель процесорів у Intel після часткового переходу на процесори власної розробки.

Зараз Apple купує модеми та інші модулі у Qualcomm, Broadcom, Skyworks та деяких інших виробників. Акції цих компаній подешевшали на тлі новини про те, що Apple збирається поступово відмовитися від їхніх послуг, а в довгостроковій перспективі нинішні постачальники ризикують зіткнутися з ризиком банкрутства (особливо якщо не встигнуть пристосуватися до ситуації, що змінилася, і знайти нових замовників або змінити сферу діяльності).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не секрет, що бізнес ряду виробників побудований в основному на контрактах, укладених з Apple, а розрив цих домовленостей значно зменшить їхні доходи. Втім, у Apple немає виробничих потужностей, тому компанії все одно доведеться замовляти складання компонентів на сторонніх фабриках (можливо, у тих самих виробників).

За даними аналітика Мінґ-Чі Куо, Apple перейде на 5G-модем власної розробки до 2023 року. Швидше за все, до цього року у компанії будуть розроблені інші модулі бездротового зв’язку (наприклад, чіпи Bluetooth). Вони будуть використовуватися в різних гаджетах Apple, включаючи смартфони, планшети, ноутбуки, комп’ютери та смарт-годинник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.