Розкрилася секретна домовленість Apple з Китаєм

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Журналісти The Information повідомили, що глава Apple Тім Кук «таємно» підписав угоду на більш ніж $275 млрд із китайською владою. Компанія пообіцяла, що допоможе їм розвивати економіку та технології.

Автори тексту стверджують, що Тім Кук особисто уклав п’ятирічну угоду під час персональних візитів до Китаю у 2016 році. За наявними відомостями, низка керівників Apple наполягала на тіснішій співпраці з китайським урядом. Вони були стурбовані поганою рекламою в Китаї та поганими стосунками з офіційними особами.

Кук мав намір використати угоду, щоб отримати певну свободу від китайських регулюючих органів. У травні 2016 року Кук оголосив, що Apple інвестує $1 млрд у китайський стартап Didi Chuxing, намагаючись догодити владі. У результаті компанія отримала розширений доступ до китайського ринку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За згодою Apple зобов’язана допомагати китайським виробникам розробляти “найпередовіші виробничі технології”, “підтримувати навчання висококваліфікованих китайських фахівців”, використовувати більше компонентів від китайських постачальників, підписувати угоди з китайськими виробниками програмного забезпечення, співпрацювати з дослідниками і безпосередньо інвестувати в китайські технологічні компанії. Якщо не буде заперечень у жодної із сторін, угоду автоматично продовжать ще на один рік до травня 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.