Продажі кнопкових телефонів пішли на спад

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Counterpoint Technology Market Research опублікувала результати дослідження глобального ринку стандартних стільникових телефонів – дешевих кнопкових апаратів без смарт-функцій.

Повідомляється, що глобальні постачання таких пристроїв у третьому кварталі поточного року скоротилися на 16% порівняно з тим самим періодом 2020-го. Втім, у квартальному обчисленні зафіксовано 12-відсоткове зростання відвантажень. Найбільшим регіоном збуту кнопкових трубок є MEA (Близький Схід і Африка) з часткою близько 38% проти 37% роком раніше. Попит на кнопкові пристрої в Північній Америці впав на 44%, в Європі – на 40%.

phone2.jpg (40 KB)

Лідируючу позицію на світовому ринку стільникових телефонів займає iTel з часткою близько 28%. На другому місці знаходиться HMD, що випускає пристрої під брендом Nokia: результат за підсумками третього кварталу становив 16%. Замикає трійку бренд Tecno з 14%. Далі йдуть Lava та Samsung – 7% і 5% відповідно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо розглядати європейський ринок, то тут беззаперечним лідером є HMD, яка контролює 38% галузі. Далі йдуть марки Bright & Quick, iTel, Doro та Fly з результатом відповідно 8%, 5%, 5% та 4%.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.