Apple випустить нові процесори М3 на початку 2023 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще не встигли вийти процесори М2, а Apple вже заявила про вихід наступного покоління чипів – М3. Офіційної інформації не так багато, про це пишуть інсайдери.

Зазначається, вихід перших процесорів М3 планується на 2023 рік, оскільки починається новий 3-нм техпроцес. За повідомленнями, виробництвом пристроїв займеться компанія TSMC, яка розпочала дослідне виробництво чіпів, побудованих за 3-нм техпроцесом, які, ймовірно, стануть основою для чіпів M3.

Імовірно, перші гаджети, в яких будуть використані нові процесори, з’являться у першому кварталі 2023 року, а масове постачання розпочнеться наприкінці року. Таким чином, цикл виробництва Apple становитиме приблизно 18 місяців: перші пристрої на M2 з’являться навесні 2022 року, а макбуки M2 Pro – у першій половині 2023 року, паралельно з ними почнуть виходити пристрої на М3. На 3-нм техпроцесі також працюватимуть чіпи наступного покоління в ПК та пристроях від Qualcomm, Samsung та Intel.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ймовірно, процесори M3 забезпечать серйозний приріст продуктивності порівняно з нинішніми – M1. Високопродуктивні нові процесори матимуть дві матриці та до 40 процесорних ядер. Поточний чіп M1 Pro має 10 процесорних ядер, з яких вісім – продуктивні. Кодові назви чіпів М3 – Ibiza, Lobos та Palma.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.