Користувачі iPhone зможуть самі ремонтувати свої смартфони

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У фанів Apple з’явиться трохи більше свободи. Бренд із Купертіно достовірно дасть користувачам можливість самим ремонтувати свої айфони та конкретні комп’ютери. Цей крок – несподівана поступка з боку технологічного гіганта, відомого своєю дуже закритою екосистемою пристроїв та програмного забезпечення.

За даними прес-релізу від 17 листопада, в інтернет-магазині з назвою Self Service Repair або «Ремонт самообслуговування» буде понад 200 запчастин та інструментів, корисних для вирішення найпоширеніших проблем нових моделей iPhone (12 та 13) на кшталт несправних батарей або екранів.

Apple вже давно обмежує ремонт своїми технічними фахівцями у себе в магазинах та відомими авторизованими торговцями, але час очікування та ціни зазвичай високі. Ця особливість та звинувачення у запланованому старінні регулярно викликають критику щодо терміну служби його пристроїв.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нова послуга буде розгорнута в США на початку наступного року, перш ніж пошириться на інші країни, і незабаром разом зі смартфонами охопить комп’ютери з чіпом M1 виробництва Apple. Як наслідок, клієнти приєднуються до понад 5000 авторизованих постачальників та 2800 незалежних ремонтників, які мають доступ до запасних частин, інструментів та інструкцій.

Це рішення прийнято у зв’язку з тим, що компанії та влада регулярно критикує Apple за дуже ретельний контроль своєї фізичної та нематеріальної екосистеми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.