Топ-3 причини, чому iPhone 14 вийде з USB-C. Цього явно не уникнути

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2022 році виповниться 10 років з моменту, коли смартфони Apple почали виробляти з роз’ємом Lightning. Сподіваємося, що нового iPhone з цим портом не вийде – у цьому впевнені інсайдери видання iDropNews .

Новина реально хороша, а причин для випуску iPhone з USB-C безліч.

Джерела медіа розповіли, що у 2022 році Apple має представити перший смартфон із USB-C. Автори навели аргументи, і ось найвагоміший. У iPhone 13 з’явилася функція запису відео ProRes – це формат контенту для професіоналів. Проблема в тому, що одна хвилина такого відео важить близько шести гігабайт і передати контент дуже швидко неможливо.

5G вважай ще ні, а під час передачі даних через Lightning доводиться чекати цілу вічність. Наприклад, дві години ProRes-відео важитимуть близько 720 гігабайт. Щоб перекинути ролик на комп’ютер через провід, доведеться чекати 3:45 хвилин. Це викликано тим, що формат Lightning підтримує стандарт USB 2.0 дуже стара технологія.

Друга причина — тиск регуляторів у США та Євросоюзі, які наполягають, що всі смартфони мають мати спільний роз’єм. Третя — якщо Apple так дбає за екологію, то нехай встановить у всі iPhone універсальний порт. Кмітливість: якщо iPhone 14 дійсно отримає USB-C, то в коробку зі смартфоном можна навіть не класти провід, пояснивши це тим, що цей кабель, напевно, є у всіх користувачів гаджетів.

Ще два бонусні аргументи. Перший – USB-C вже є в комп’ютерах та планшетах Apple. Другий — появу старого нового порту зустрінуть із захопленням. Нам – користувачам техніки Apple – хіба багато треба?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.