Apple звинувачують у накрутці рейтингу додатків у App Store

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З вересня цього року Apple дозволила користувачам оцінювати свої програми в App Store. У «Підкастів» відразу обвалився рейтинг, але потім він загадковим чином у найкоротші терміни виріс. Розробник Коста Елефтеріу вважає, що компанія може маніпулювати оцінками своїх програм.

Як зауважив Коста Елефтеріу, ще 8 жовтня оцінка програми «Підкасти» в App Store була 1,8, але за місяць вона надзвичайно швидко зросла до 4,7. На запит видання The Verge компанія Apple підтвердила, що з релізом iOS 15.1 додаток «Підкасти» почав пропонувати користувачам оцінити його та написати свій відгук. Це звичайна практика, використовувана багатьма розробниками за допомогою стандартних інструментів Apple. Ось самі відгуки викликають питання.

І Коста Елефтеріу, і співробітники The Verge помітили, що у «Підкастів» величезна кількість негативних відгуків, де користувачі скаржаться на проблеми з інтерфейсом, баги та в цілому роботу програми. Якщо ж дивитися на позитивні оцінки, то багато хто з них містить коментарі, адресовані конкретним авторам подкастів. З чого виходить, що люди просто не розуміють, що саме їх просить оцінити Apple, через що оцінка в App Store ніяк не пов’язана з самим додатком. Для порівняння, в інших популярних програм для прослуховування подкастів, таких як Overcast і PocketCasts, переважна більшість відгуків відноситься безпосередньо до самого додатку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коста Елефтеріу – це той самий розробник, який створив додаток клавіатури з підтримкою введення свайпом для смарт-годин Apple Watch, після чого Apple видалила його з App Store, створивши власний аналог.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.