В Android з’явиться система безпеки, схожа на захист від стеження в iOS 15

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробники знаменитого сервісу забезпечення приватності DuckDuckGo додали в свій однойменний браузер нову функцію для захисту від стеження різних рекламних та інших трекерів на смартфонах.

За логікою роботи функція «Захист від відстеження для Android» схожа на той самий захист від стеження в iOS 15 «Захист від відстеження», але з деякими обмеженнями. Функція від DuckDuckGo працюватиме за принципом брандмауера та фільтруватиме взаємодію між будь-яким додатком, встановленим на смартфоні, та мережею.

Відфільтровуватимуться всі спроби стеження з боку рекламних трекерів та маркерів, які стежать за користувачем та обмінюються інформацією про активність користувача. Можна також переглянути весь список трекерів, які намагаються встановити за користувачем стеження.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Функція “Захист від відстеження”, починаючи з iOS 15, працює за схожим принципом, але блокує всі активності додатків, тоді як функція в браузері DuckDuckGo має обмеження – блокуватимуться тільки трекери, які відомі розробникам сервісу. При цьому список таких програм постійно оновлюватиметься.

Як зазначається, зараз функція знаходиться на етапі бета-тестування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.