SpaceX випустила другу версію супутникових антен Starlink – тепер вони квадратні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Підрозділ SpaceX Ілона Маска з розробки та розвитку супутникового інтернету представив друге покоління антен Starlink – тепер вони прямокутні, а не круглі, та отримали додатковий канал передачі даних.

Пристрій виконаний у прямокутному форм-факторі (50х30 см) і важить у півтора рази менше за першу версію (4.2 кг проти 7 кг). Також новинка отримала маршрутизатор MU-MIMO 3×3, завдяки чому вона здатна одночасно передавати дані через три канали на три різні пристрої без перевантаження мережі. В оригінальній версії використовувався маршрутизатор MU-MIMO 2×2 на два канали.

У комплекті зі Starlink поставляється WiFi-роутер на 5 ГГц, але він все ще не оснащується вбудованим портом Ethernet – адаптер купується окремо. За даними SpaceX, пристрій без проблем витримає температури від -30 до +50 градусів за Цельсієм, розрахований на вологий клімат і при необхідності може розтопити сніг, який скупчився на ньому.

Користувачі можуть очікувати, що швидкість завантаження становитиме від 100 Мбіт/с до 200 Мбіт/с, а затримка в більшості місць становитиме лише 20 мс, – йдеться на офіційному сайті компанії.

Незважаючи на обіцянки Маска, вартість Starlink поки залишається незмінною – 499 доларів за комплект і 99 доларів на місяць за послуги зв’язку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.