Україна готує бойових роботів проти безпілотників

Підприємство державного концерну «Укроборонпром» вироблятиме мобільного бойового робота, створеного для виконання військових завдань.

Про це повідомила прес-служба концерну, інформують Економічні новини .

“Безекіпажні наземні компактні машини призначені для виконання логістичних, розвідувальних та бойових завдань, особливо для вогневої підтримки та розмінування”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляє прес-реліз, мобільний бойовий робот – один з п’яти проектів для оборонної сфери, які взяли участь у конкурсі і стали фіналістами в суперництві стартапів Sikorsky Challenge-2021.

Вироблятимуть роботи на заводі «Меридіан» імені Корольова, який входить до складу держконцерну «Укроборонпром», а маркетинговий супровід забезпечить холдинг Sikorsky Challenge.

«Це має стати ще одним вдалим прикладом співпраці між наукою та виробництвом. Наш пріоритет на сьогодні — налагодження виробництва мобільних роботів для армії, які можуть значно посилити обороноздатність нашої держави та дати потужний імпульс подальшому розвитку інноваційних сфер економіки», — сказала директор з розвитку заводу «Меридіан» Ольга Руденко.

Представник підприємства додала, що решта чотирьох проектів стосується протидії ворожим безпілотникам, розмінування територій за допомогою дронів, мережевих технологій інтелектуального відеомоніторингу повітряного простору та високоточного наведення засобів ураження повітряних об’єктів, а також створення електричного двигуна. Усі вони будуть запущені у виробництво найближчим часом.

Нещодавно в оборонному концерні повідомили про випуск в Україні вперше за роки незалежності боєприпасів для підствольних та автоматичних гранатометів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.