Які дані збирає TikTok про своїх користувачів? Чи безпечна ця програма?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1. Ваші особисті переваги

TikTok має доступ до інформації про вашу поведінку в соціальній мережі, такої як, наприклад, відео і слова, які вам сподобалися, які ви шукаєте в додатку. Крім того, збираються такі дані, як частота вашого використання та реклама, яку ви дивитеся. Відповідно до політики конфіденційності програми ця інформація використовується для оптимізації алгоритму програми та забезпечення більш «індивідуальної» взаємодії з користувачем.

2. Ваш мобільний список контактів

TikTok знає не лише ваш особистий смак, але й має доступ до вашого списку контактів. Це пов’язано з тим, що при створенні облікового запису у вас є можливість шукати друзів, на яких можна підписатися в додатку, і, вибравши цей варіант, вам необхідно надати застосунку доступ до контактів, збережених на смартфоні.

3. Інформація про вашу операційну систему та мережу Інтернет

Крім збору інформації про ваші контакти та їх поведінку, TikTok також знає докладну інформацію про пристрій, який ви використовуєте для доступу до програми, і навіть про інтернет-мережі, до якої ви підключені.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ця інформація включає модель та серійний номер пристрою, а також налаштування аудіо та відео на пристрої. Вони використовуються для персоналізації взаємодії з додатком, а також діють як ще надійніший спосіб націлювання реклами на користувача.

4. Ваше місцезнаходження

Використовуючи вашу IP-адресу, яка автоматично передається додатку, TikTok також отримує доступ до вашого приблизного розташування. Це прямий вплив на використання програми, оскільки вона визначає, наприклад, тип контенту, що відображається у вашому часовому поясі та на території вашої країни.
Крім того, якщо це дозволено користувачем, програма також може знати ваше точне розташування. Цей запит виконується програмою під час першого запуску, і цей параметр можна змінити в будь-який час у налаштуваннях мобільного пристрою.

5. Інформація про ваших передплатників і про те, хто з вами взаємодіє

TikTok безпосередньо аналізує користувачів, які стежать за вашим обліковим записом, а також перевіряє, як працює їхня взаємодія з вашими відео. Це, відповідно до політики конфіденційності програми, призначене для персоналізації контенту, що відображається у стрічці «Для вас».

Крім того, згідно з політикою даних TikTok, ці дані також будуть використовуватися для налаштування реклами як для вас, так і для ваших передплатників.

6. Ваша інформація з інших соціальних мереж

Якщо ви створили свій обліковий запис TikTok за допомогою іншої соціальної мережі, наприклад Facebook, китайська програма має доступ до загальнодоступної інформації в програмі Марка Цукерберга. Сюди входять такі дані, як електронна пошта, дата народження, стать, номер телефону.

7. Об’єкти та слова, присутні у ваших відео

Контент, опублікований у TikTok, піддається кільком різним типам аналізу, серед яких, наприклад, ідентифікація об’єктів та слів. Крім того, програма може перевіряти «наявність і розташування обличчя та тіла на зображенні», а також «характер звуку та тексту слів».

8. Ваші особисті повідомлення у додатку

Хоча політика конфіденційності TikTok загалом дуже схожа на політику інших програм, обробка даних у китайській програмі також має свої особливості. Один із них – це доступ до прямих повідомлень від користувачів на платформі, який навіть включає аналіз розмовного контенту.

Згідно з китайською соціальною мережею, це дійсно тільки для країн, в яких дозволено таку обробку даних, наприклад, для Китаю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.