Новини України та Світу

Стало відомо, як підключити супутниковий інтернет Starlink від Ілона Маска

Share

Напевно, всі чули про супутниковий інтернет Starlink, який повинен покрити всю Землю якісним, швидкісним і ще й безкоштовним інтернетом, і за реалізацію якого відповідає Ілон Маск. На даний момент відомо, що Маск відправив на орбіту близько 1600 супутників із близько 42 000. До чого ми це ведемо? До того що нам відомо, як підключити супутниковий інтернет Starlink від Ілона Маска.

Якщо ви думали, що це неможливо для України, ви помилялися. Підключити Starlink можуть усі охочі, хоча на підключення і доведеться почекати, оскільки інтернет від Ілона ще перебуває в тестовому режимі і охочих підключити його досить багато, через що утворилася велика черга.

Якщо ж ви все ж таки вирішили підключити Starlink, то вам доведеться тільки придбати відповідне обладнання для прийому/відправки сигналу. Зробити це можна на офіційному сайті Starlink та чекати, коли обладнання буде надіслано вам. Крім цього, ви також отримаєте посилання на електронну пошту, де вам буде запропоновано завантажити інсталяційний комплект.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз переходимо до вартості підключення та всього іншого. Як ми писали вище, інтернет від Маска знаходиться в пілотному режимі, тож за нього доведеться платити, як і за обладнання. Згодом, коли покриття інтернетом буде на максимально можливому рівні, інтернет стане безкоштовним.

Комплект обладнання коштуватиме вам 499 доларів, що у гривнях виходить 13169 грн (все залежить від курсу валют). У комплекті ви отримаєте власне роутер, тарілку кріплення, кабель та інші деталі. По завершенню установки, вам доведеться підключити інтернет та оплатити місяць користування, який обійдеться у 99 доларів (2612 грн) та отримаєте ви середню швидкість 50-100 Мб/с.

Звичайно, інтернет від Маска обійдеться не дешево, порівняно з тим, що пропонується в Україні, але згодом ви зможете отримати абсолютно безкоштовний інтернет, доступ до якого ви зможете отримати навіть у важкодоступній гірській місцевості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

View Comments

  • "У комплекті ви отримаєте власне роутер, тарілку кріплення, кабель та інші деталі".Тарілку,роутер треба буде носити на спині?

  • Згодом коли вартість проекту буде становити +5000% ви отримаете безкоштовний інтернет. А поки будете купувати його по 100$ в місяць.

  • Дешевше купити оптоволокно і протягнути навіть в гірську місцевість і мати нормальну швидкість яка не залежить від погоди.)))

  • Проблема в том, что окуп и соответственно бесплатный инет будет не очень скоро. Ты заплатишь не малую сумму за это время, а мог бы оплатить гигабитник на всю свою жизнт и даже на старость своих внуков...

  • Подана інформація не точна! З моменту подачі заявки до SpaceX на підключення і до отримання обладнання у мене пішло шість місяців (затримка пов'язана не з чергами а з технічних причин, на момент подачі заявки, SpaceX не могли забезпечити стабільне підключення до інтернету через недостатню кількість супутників над регіоном мого проживання. Цю інформацію я отримав від тех.підтримки SpaceX)
    Повна вартість обладнання 640$ з податками станом на 07.11.2021. висилка відбувається безпосередньо з заводу SpaceX, Los Angeles, кур'єрською службою DHL (сама доставка тривала три дні). Перші два тижні інтернет безкоштовний, далі стягується щомісячна плата в розмірі 113$ з податкем (розмір податку залежить від податкового законодавства країни отримання послуг супутникового інтернету)
    Мінімальна швидкість яку я спостерігав була 120Mb, а максимальна це 286Mb (це тестовий режим), обіцяна робоча швидкість 1Gb.

    • Добрий день. Дякуємо за Ваше уточнення.

    • Від вас отримав більше інформації ніж від ЗМІ

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Starlink
  • Останні записи

    Apple видалила програми з ШІ з App Store, вони могли генерувати зображення з оголеною натурою

    Компанія Apple припинила діяльність цілої категорії додатків для генерації зображень за допомогою штучного інтелекту, які…

    27.04.2024

    VR-окуляри Apple Vision Pro не виправдали очікувань

    Перші серійні VR-окуляри Vision Pro від Apple, випущені в лютому цього року, не виправдали очікувань…

    27.04.2024

    Windows 11 поставить на користувачах чергове «тавро»

    Черговий водяний знак з'являтиметься у разі невідповідності системним вимогам. Про це повідомляє користувач соцмережі X…

    27.04.2024

    Playstation 5 Pro може з’явитися навіть раніше, ніж ми думали

    Удосконалена PlayStation 5, просто відома як PS5 Pro, вже практично офіційно підтверджена: у новому звіті…

    27.04.2024

    Експерти TechRadar назвали 13 найкращих прогумованих смартфонів на весну 2024 року

    Найкращим смартфоном з прогумованим корпусом визнано Nokia XR20 із захистом IP68 та MIL-STD-810, тонким та…

    26.04.2024

    Київстар попередив про збільшення у 10 разів, до чого готуватися

    Серед українських інтернет-провайдерів «Домашній Інтернет» від Київстар має найбільшу мережу гігабіти. Лише за час повномасштабного вторгнення компанія…

    26.04.2024