Американці створили ефективні пігулки від коронавірусу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Американська фармацевтична компанія Pfizer заявила, що її противірусні таблетки дуже ефективно запобігають тяжкому перебігу хвороби у людей, які заразилися COVID-19. Клінічні випробування показали, що препарат знижує ризик госпіталізації та смерті на 89% для дорослих із високим ризиком розвитку тяжкого захворювання.

Ці результати справедливі при прийнятті таблеток під маркою Paxlovid протягом трьох днів після перших симптомів. Pfizer планує надати свої дані до Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів (FDA), щоб регулятор дозволив використовувати препарат у екстрених випадках.

Pfizer перевірила таблетки на 1219 дорослих з позитивними результатами тесту на COVID-19 та з легкими або помірними симптомами. Ці люди мали хоча б одне основне захворювання, яке підвищувало ризик важкого перебігу хвороби. Тільки людину з тих, хто приймав препарат, було госпіталізовано. Ніхто з них не помер. У групі плацебо 27 осіб було госпіталізовано, семеро померли.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зазначається, що це вже друга ефективна пігулка проти COVID-19. Перша була розроблена фармацевтичною компанією Merck. Вона знижує ризик госпіталізації та смерті приблизно вдвічі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.