Новини України та Світу

За що YouTube заблокували в восьми країнах світу

Share
Експерти  розповіли, жителі яких країн тепер не мають доступу до YouTube і в чому причина блокування.

На даний момент таких держав вісім.

  1. Китай . Влада обмежила доступ до ресурсу 24 березня 2009 року після публікації відео, де китайські військові били жителів Тибету і тибетських ченців. До речі, це друга і остаточна блокування – перша ж була 16 жовтня 2007 року, але в березні 2008-го сервіс знову став доступний в країні. При цьому, навіть незважаючи на блокування, у багатьох місцевих ЗМІ є доступ до YouTube, та й деякі жителі Китаю заходять на цей сервіс через VPN.
  2. Еритрея . Заблокували тут YouTube в 2011 році. Є два припущення, чому так сталося. Або через слабку інфраструктури і поганого інтернету на території країни, або через державної цензури.
  1. Іран . Неможливо стало заходити на YouTube в цій країні 3 грудня 2006 року, але після цього ще два рази повертали доступ до нього і знову обмежували. В якості причини називається публікація відео, що порушує моральні і соціальні норми. У 2011 році в Ірані почав працювати аналог цього сервісу – Aparat.
  2. Північна Корея . Через політику місцевої влади в 2016 році жителям обмежили доступ до YouTube. І це при тому, що навіть не всі громадяни країни можуть користуватися інтернет-ресурсами.
  1. Судан . У 2010 році після президентських виборів влада заблокувала Google і YouTube через опублікованого відео з порушеннями на виборчих дільницях. Через деякий час доступ до ресурсів знову з’явився, але 17 вересня 2012 року YouTube знову опинився під забороною через Національної телекомунікаційної корпорації, і в цей раз причиною стала відмова видалити фільм «Невинність мусульман», а пізніше до нього знову відкрили доступ. Крім цього, держава відключало інтернет в 2016 і 2019 роках через протести.
  1. Сирія . Через громадянську війну в 2011 році виявилися заблоковані YouTube, Twitter і Facebook.
  1. Таджикистан . Влада регулярно обмежують доступ до YouTube. Вперше це сталося в 2012 році через появу на цьому сервісі відео з протестів в країні. Також блокували ресурс в 2012, 2013, 2014, 2015 і 2018 роках. Причому іноді – без пояснення причин.
  1. Туркменістан . Причиною блокування YouTube в 2009 році стало розпорядження уряду. Відзначається, що обмежений доступ був «з міркувань безпеки». Крім того, в цій країні не працюють багато популярні сервіси: Facebook, Twitter, Google, «ВКонтакте», WhatsApp.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Youtube
  • Останні записи

    Як зарядити телефон без електрики: 12 простих способів

    Тотальне вторгнення Російської Федерації та регулярні обстріли наших сіл і міст ворожими безпілотниками та ракетами…

    08.05.2024

    Е-кабінет для військовозобов’язаних запустять у червні: які дані у ньому будуть

    В Україні електронний кабінет військовозобов'язаного планують запустити на початку червня 2024 року. Про це повідомила заступниця голови Міноборони Катерина…

    08.05.2024

    Які смартфони Motorola мають отримати Android 15

    15 версія Android ще не вийшла, але автори порталу Gizmochina вже підрахували, які пристрої Motorola…

    08.05.2024

    Apple запатентувала конструкцію шарніру для складаного iPhone

    Ще у жовтні 2023 року Apple подала заявку на патент, який описує конструкцію шарніру для…

    08.05.2024

    iPod Nano з’явився в рекламі Apple, присвяченій ще тоншому iPad Pro

    Новий iPad Pro змістив iPod nano з позиції найтоншого пристрою в історії компанії Apple, і…

    08.05.2024

    Головна функція Galaxy 2024 раптово з’явилася на iPhone

    Компанія Google впровадила у свій iOS-додаток опцію швидкого пошуку інформації після того, як її презентували…

    08.05.2024