Експерти: пристрої Apple стали кращі з відходом Джоні Айва

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Джонатан Айв зіграв величезну роль в історії Apple, розробивши дизайн для багатьох культових продуктів компанії. Однак в 2019 році він покинув пост головного директора по дизайну, заснувавши власну фірму LoveFrom. За словами експертів, це позитивно позначилося на «яблучних» пристроях, так як компанія стала більше прислухатися до користувачів.

Нескладно помітити, що в останніх пристроях Apple функціональні можливості переважають над дизайном. Так, iPhone 13-ої серії стали товстіші і важче попередників, що обумовлено установкою більш ємних акумуляторів. В результаті нові смартфони стали працювати помітно довше. Ще більш кардинальні зміни відбулися з MacBook Pro. У моделях 2021 року повернули функціональний ряд клавіш замість сенсорного екрану Touch Bar, магнітну зарядку MagSafe, порт HDMI і слот для карт пам’яті. Можна також згадати клавіатуру з механізмом «метелик», що дозволяє робити ноутбуки тонше, але через це клавіші часто виходили з ладу, в результаті чого Apple відмовилася і від цього рішення.

«Після відходу Джоні Айва більше немає цієї перевищуючої гравітаційної сили естетики над функціями. Ті, хто прийшов до влади, тепер прислухаються до того, що говорять клієнти », – зазначив Пол Фаундейшен, викладач промислового дизайну в Університеті творчих мистецтв в Кентербері, Англія.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак деякі вважають, що саме перевагу дизайну над функціями завжди відрізняло Apple від конкурентів, дозволивши компанії зайняти свої позиції на ринку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.