6 новинок, які Apple показала, але не випустила

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Apple провела вже дві презентації цієї осені. Компанія показала смартфони, планшети, ноутбуки, розумні годинник, оновлені версії операційних систем. В останніх з’явилися не всі представлені функції, можливості та додатки. Нижче – функції, додатки і навіть операційна система, які повинні будуть вийти найближчим часом. 

macOS Monterey 

Дата передбачуваного виходу: 25 жовтня 

Остання версія macOS, Monterey була анонсована влітку на конференції WWDC. Вона включає в себе ряд нововведень, таких як універсального доступу, яке перетворює iPad в другій екран, оновлений браузер Safari і багато іншого. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Під час анонса Apple сказала, що macOS Monterey вийде в цьому році, але не оголосила дату випуску. Далі з’явилася інформація, що нова версія операційної системи стане доступна для установки 25 жовтня. 

Apple Fitness + 

Дата передбачуваного виходу: 2021 або 2022 рік 

Компанія Apple оголосила про розширення географії роботи сервісу Fitness + одночасно з презентацією Apple Watch Series 7. Він почне працювати ще в 15 країнах. 

У Fitness + доступні Відеотренування, які можна переглядати на різних гаджетах Apple. Дані з Apple Watch виводяться на екран, дозволяючи користувачам стежити за своїми показниками. Програми для Fitness + записані фітнес-тренерами і періодично оновлюються. Користувачі зможуть вибрати програми в залежності від поставлених завдань і наявних у них тренажерів. 

Точна дата поновлення сервісу досі невідома. Можливо, воно з’явиться в одному з апдейтів watchOS в цьому році. Нагадаємо, самі Apple Watch Series 7 вийшли із запізненням. 

ProRes в iPhone 13

Дата передбачуваного виходу: 25 жовтня 

Це сучасний відеокодек, який часто використовується для фінальних версій рекламних роликів, відеопрезентацій та трансляцій. Він забезпечує більш високу точність передачі кольору за рахунок меншого стиснення відео. Його ж додали в камеру всіх моделей iPhone 13. 

Тільки в iOS 15 його не виявилося. Як підсумок, камера модельного ряду iPhone 13 не отримала одне з найбільш очікуваних нововведень, про якого було присвячено більшу кількість часу на презентації. Очікується, що кодек з’явиться в iOS 15.1, вихід якої запланований на 25 октбря. 

SharePlay

Дата передбачуваного виходу: 25 жовтня 

Ця фішка стала одним з ключових нововведень в FaceTime. Вона дозволяє прямо під час відеодзвінка FaceTime «расшарівать» контент, який дивиться або слухає один зі співрозмовників. Завдяки цій фиче всі учасники дзвінка можуть дивитися один і той же відео або слухати трек одночасно, причому між їх пристроями синхронізується навіть поточний момент відтворення. Будь-який з учасників може зупинити, перемотати або відновити відтворення для всіх інших.

Поки на пристроях відсутня функція SharePlay. Apple попередила про її затримку після видалення з бета-версії. Офіційної інформації про її повернення немає. Можливо, Apple знову додасть її в iOS 15.1. 

Загальний курсор між Mac і iPad

Дата передбачуваного виходу: невідомо 

Користувачі iPad також чекають функцію синхронізації курсору між Mac і iPad. Відсутність запуску не стало сюрпризом: на відміну від SharePlay, ця можливість не з’явилася навіть в бета-версіях. Коли вона з’явиться, невідомо. Можливо, після виходу macOS Monterey, а може бути і ще пізніше. 

локатор AirPods

Дата передбачуваного виходу: iOS 15.1 

Apple обіцяла, що з релізом iOS 15 всі власники її навушників зможуть відстежувати їх на карті локатора – таким чином їх буде складніше втратити в будинку або квартирі, або залишити десь в громадському місці. Крім того, «Локатор» допоміг би знайти аксесуари, які були вкрадені, так як вони повинні були давати сигнал про своє місцезнаходження за допомогою будь-яких пристроїв Apple поблизу, подібно AirTag.

Однак тепер на сайті Apple написано, що цю фішку користувачі iOS 15 отримають «пізніше цієї осені». Цілком можливий варіант, при якому Apple не зможе домогтися бажаного в її роботі і взагалі відмовиться від впровадження. Таке вже траплялося раніше.

AirPods вже отображаютcя в Локаторі. Тільки після оновлення їх можна буде відстежувати далеко від телефону. Тобто, якщо ви забули навушники, наприклад, в парку, то їх можна буде відстежити, як AirTag. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.