Як заощадити на опаленні: названі ефективні способи

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В оселях українців стає все холодніше, а тарифи на тепло стають все вище. Багато жителів змушені економити на опаленні і застосовувати інші способи обігріву — носити теплий одяг, пити велику кількість чаю. В УНІАН розповіли, яким чином можна знизити тепловтрати в квартирах і приватних будинках.

Якщо хочете, як можна довше зберігати тепло в кімнатах, можна встановити вікна, які мають потрійний склопакет, а в приватному будинку можна зайнятися утепленням стін і даху. Заощадити також допоможе сучасний конденсаційний котел з автоматикою, а також терморегулятор встановлений на термостаті.

У квартирі, де є центральне опалення, журналісти радять поставити лічильник обліку теплової енергії. У виданні також розповіли, які методи використовують жителі інших країн. Наприклад, японці купують столи і килими з режимом підігріву або використовують електричні покривала. В Японії центральне опалення зовсім відсутнє.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Фінляндії використовуються теплонасоси, які допомагають заощадити близько 30% електроенергії і заощадити тепло. У Німеччині часто обладнують власні котельні для обігріву, а деякі жителі користуються електричними простирадлами.

Англійці вмикають опалення тільки на ніч, а також встановлюють батареї на кухні. Зазвичай температура в оселях британців не перевищує і 15 градусів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.