Новини України та Світу

Які вакцини від COVID-19 дають найменше антитіл

Share

Фахівці з Медичного центру Бет Ісраель служебницю і Університету Північної Кароліни в Чапел-Хіллі порівняли вироблення антитіл і T-клітин у 61 людини. 31 з них отримали вакцину Pfizer, 22 – Moderna, а вісім – Johnson & Johnson. Виміри проводилися починаючи з другої-четвертої тижнів після повної імунізації (отримання єдиною дози Johnson & Johnson або другої дози для мРНК-вакцин) аж до восьмого місяця.

Дослідження показали, що вироблення антитіл у людей, вакцинованих препаратами Pfizer і Moderna, різко падала через півроку після вакцинації. Однак титр антитіл у одержали вакцину Johnson & Johnson залишався стабільним протягом восьми місяців. Стаття вчених з даним дослідженням опублікована в The New England Journal of Medicine.

” Для мРНК-вакцин був характерний високий піковий антитільний відповідь, який різко падав до шостого місяця і чиє падіння тривало до восьмого” , – розповідає директор Центру вірусології та вивчення вакцин Медичного центру Бет Ісраель служебницю Ден Барух. При цьому титр нейтралізуючих антитіл у відповідь на препарат Pfizer був вищим і тривалим. Незважаючи на те, що вироблення антитіл після вакцинації Johnson & Johnson спочатку була відносно низькою, вона все ж залишалася найбільш стабільною протягом всього періоду спостереження.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак дослідники уточнюють, що мінімально необхідні для забезпечення захисту від COVID-19 рівні вироблення антитіл ще не визначені. ” Навіть незважаючи на зниження рівня вироблення нейтралізуючих антитіл, стабільний T-клітинну відповідь і робота цих антитіл на восьмому місяці може пояснювати те, чому вакцини продовжують забезпечувати повноцінний захист проти важкого протікання COVID-19″ , – відзначає провідний автор дослідження Ай-Рис Коллиер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: COVID-19
  • Останні записи

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Asus ROG Ally X може отримати 24 ГБ пам’яті LPDDR5X

    Представники видання The Verge нещодавно змогли особисто ознайомитися з майбутньою портативною ігровою консоллю Asus ROG…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Nintendo Switch 2 перевершить Xbox Series S за якістю текстур

    Вважається, що у недалекому майбутньому портативний ігровий консолі Nintendo Switch 2 обсяг оперативної пам'яті типу…

    16.05.2024

    Microsoft анонсувала незвичайний геймпад-трансформер для Xbox

    На ньому можна розмістити всі компоненти у будь-якому порядку. Така можливість потрібна геймерам із обмеженими…

    16.05.2024

    Sony представила Xperia 1 VI: дисплей FHD+, Snapdragon 8 Gen 3 та хороша камера

    Sony офіційно представила Xperia 1VI. Новий пристрій за ціною €1399 (60 000 гривень) доступний для…

    16.05.2024