Instagram зізнався, з ким він заробляє найбільше. Це дуже тривожна новина

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
У мережу витекли внутрішні записки й документи Facebook, які розкривають пріоритетні напрямки Instagram. Про це розповіли в PhoneArena з посиланням на The New York Times і анонімні джерела.

Як пишуть ЗМІ, в минулому, 2020-му, році Instagram почав стрімко втрачати дитячу і підліткову аудиторію. Імовірно, це відбувається через вибухову популярність китайського конкурента – молоді користувачі поступово переходять з важкого, неповороткого і напханого рекламою Instagram в легкий і доброзичливий TikTok. Згідно з оприлюдненими внутрішніми документами, Facebook настільки стурбований цією тенденцією, що вирішив кинути всі сили на спроби повернути юну аудиторію.

На початку жовтня колишня співробітниця компанії Френсіс Хоген передала чимало конфіденційних внутрішніх документів Facebook в видання The Wall Street Journal. Ці папери містили, серед іншого, результати досліджень впливу Instagram на дітей і підлітків. Згідно з ними, Instagram шкідливий для більшості юних користувачів, і Facebook прекрасно знає про це. Особливо згубна «Інста» для дівчаток-підлітків – статистика показала, що саме її стрічка може піддавати їх в депресію, тривогу, і неприйняття власного тіла і зовнішності.

«Якщо ми втратимо точку опори серед підлітків США, ми втратимо головне джерело доходу» – цитата з внутрішньої службової записки Facebook.
Тепер виявлені нові подробиці. Виявляється, Facebook вже кілька років поспіль – з 2018 року – виділяє величезну частину свого бюджету виключно для залучення і утримання підліткової аудиторії в Instagram. Наприклад, цільовий «підлітковий» бюджет на 2021 рік склав $ 390 мільйонів. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, в березні поточного року в мережі з’явилася інформація, що Facebook розробляє новий ресурс Instagram Kids для дітей віком до 13 років – по закону США, їм заборонено користуватися основною версією «Інсти» для дорослих. До слова, після названих витоків Facebook заявив, що розробка сайту припинена на невизначений час.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.