Microsoft випустить комп’ютер на власному процесорі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли півтора роки тому Apple заявила про перехід на власні ARM-чіпи в комп’ютерах і ноутбуках, багато сміялися над вирішенням компанії. Називали відмова від рішень Intel «самогубством».

Але з тих пір багато чого змінилося. На свої мобільні процесори (поки, щоправда, лише в смартфонах) перейшла Google, представивши Pixel 6 на базі SoC Tensor. А тепер же з’явилася інформація, що і Microsoft працює над власною системою на кристалі. І, на відміну від пошукового гіганта, безпосередньо для комп’ютерного сегмента.

Так, на сайті редмондців з’явилася свіжа вакансія – компанія шукає головного архітектора однокристальних систем. При цьому, що особливо цікаво, працювати йому доведеться в команді Surface – саме в її рамках Microsoft випускає свої ноутбуки і планшети.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ви захоплені створенням крутих пристроїв і технологій? Команда Surface висвітлює досвід Microsoft за допомогою пристроїв наступного покоління. Наша стратегія заснована на об’єднанні продуктивності і мобільності за допомогою пристроїв, які дозволяють отримати новий досвід, допомагаючи людям і організаціям розкривати свій творчий потенціал і проявляти креативність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.